1. Mõtle välja varuplaan

Suur osa töötajaid väldib ülemusega tülli minekut, sest kardetakse kaotada oma tööd. Kui sul pole varuplaani võimaliku uue töökoha näol, oled andnud kuritahtlikule ülemusele veelgi suurema mõjuvõimu enda üle, kuna ta teab, et sul pole kuhugi mujale minna. Seega kindlusta oma tagalat ja mõtle valmis varuplaan juhuks kui oled sunnitud töölt lahkuma.

2. Ära reageeri halvasti ütlemisele või karmile kriitikale emotsionaalselt

Süüdistustele emotsionaalselt reageerimine muudab sind lihtsaks sihtmärgiks. Kui sinu ülemus on kontrollifriik, on parim viis jääda rahulikuks ning nõustuda, et tal on küsimuses õigus ning vabandada. Nii võtad ära edasise võimaluse ennast rünnata.

3. Diskuteeri, mitte ära kinnita

Kui boss kritiseerib su tööd, tähendab see, et tal on mingi oma nägemus, kuidas sa peaksid tööd tegema. Küsi tema arvamust, kuidas saaksid oma tööd paremini teha.

4. Juhi olukorda

Kui tegu on uue juhiga, ära jää ootama tema kriitikat, vaid enneta võimalust arusaamatuste tekkimiseks, küsides enne ülesande täitmise juurde asumist, kuidas ülemus eelistaks, et sa seda teed.

5. Ära loooda juhti muuta

Tea, et sa ei saa juhti muuta. Keeruline isiksus on üks tema loomuse osast ja sul pole võimalik muuta seda, milline ta on. Muuta saad vaid enda suhtumist sellesse. Ära mõtle kunagi juhist kui jobust, vaid lihtsalt kui oma ülemusest, ilma halvustavate mõteteta on lihtsam vältida juhi peale vihane olemist.

6. Käitu professionaalina

Ülemus ei pea olema su sõber, ta ei pea sulle inimesena meeldima, ent sa ei tohi unustada olemast professionaalne töötaja, st täida oma tööülesandeid kohusetundlikult, nii nagu sa ootad, et ka ülemus suhtuks sinusse kui professionaali.Loe edasi siit.