Mitmed ülemused peavad nüüd tegelema töötajatega, kes lahkuvad töölt ilma ametlikku avaldust tegemata või oma tegu selgitamata ning tavapärane on seegi, et paljud millenniaalid jätavad töövestlustele kohale ilmumata ega teavita sellest kedagi.

Ja ekspertide sõnul pidi see trend vaid süvenema ning seda just tänu “näota” sotsiaalmeedias suhtlemisele. Nimelt on inimesed niivõrd harjunud anonüümse suhtlusega, mistõttu nad arvavad, et see on ka mujal aktsepteeritav käitumisviis.

Selline komme aga mõjutab tugevalt ettevõttes toimuvat, sest ootamatult pole sul mõnel kohal kas töötajat ning oled raisanud tema peale eelnevalt nii oma aega kui ka raha. Lisaks tähendab see ka seda, et pead lahkunud inimese töökoormuse kellegi teise kaela lükkama, ilma seda eelnevalt ette planeerimata.

LinkedIn’i spetsialist Sue Ellson selgitab seda tõusvat probleemi ka sellega, et töötajate enesekindlus on tõusnud: “Kandidaadid tunnevad, et neil on rohkem võimu ja nad võivad valida — eriti just head kandidaadid. Nad teavad, et nad võivad nõuda endale paremaid võimalusi, kui neid soovitakse värvata lühikese aja jooksul mitmesse erinevasse kohta ja vahel ei pea nad oluliseks ka vastata."

Lugeja, kas ka sina oled pidanud sellise käitumisega toime tulema? Jaga seda meiega!