1. Kuidas sa arveid maksad?

Isegi kui sa pole üks neist tuhandetest õnnetutest, kes iga kuu kellegi teise taskusse üüri peab maksma, kasutad sa ju ometi vett, elektrit, internetti, telefoni… Vaid stabiilne sissetulek aitab nendega toime tulla.

2. On sul piisavalt kontakte?

Kui hakkad uut tööd jahtima, peaks sul olema vähemalt mõned head kontaktid, kelle kaudu kiiremini uus töö leida. Enne kui sa pole endale neid vajalikke meiliaadresse ja telefoninumbreid kogunud, püsi ühe koha peal.

3. Kas sa said soovituskirja?

Isegi kui su suhted ülemusega pole enam teab kui soojad, võiksid vähemalt proovida soovituskirja saada — sellest on uue töö otsingutel palju kasu!

4. On sul sääste?

Halvimal juhul pead mitu kuud endale uut tööd otsima ja siis oleks parem, kui sul oleks ka pisut raha kõrvale pandud, mille eest süüa ja muud vajalikku soetada ning makse maksta. Tühja rahakotiga töölt lahkumine on üks rumalamaid ja vastutustundetumaid samme.

5. Ega sa sildu põletanud?

Püüa kolleegidest ikka sõpradena lahku minna, sest kui tahad ka samas valdkonnas tööd leida, on maine ja kontaktid olulised. Kui ajad nina püsti ja marsid uhkelt ning tagasi vaatamata minema, võivad sinust levida jutud, mis su mainele erilist teenet ei osuta.

Jaga
Kommentaarid