Kas sa mõtled nagu edukas inimene? Proovid oma elu paremaks muuta ja unistusi täide viia? Oled sa juba mõelnud 2019. aasta eesmärkide peale ja otsustanud need kindlasti ka täide viia? Nüüd on selleks täiuslik aeg.

Kui oled ebakindel, kuidas aasta viimaseid kolme kuud õigesti ära kasutada ja seeläbi ka ise edukam olla, ära muretse. On olemas mõned edukate inimeste trikid, millest ka sina võid õppida.

1. Küsi alati õigeid küsimusi

Edukad inimesde teavad, et alati tuleb küsida küsimusi. Näiteks Elon Musk on öelnud: "Raske ongi mõelda välja, milliseid küsimusi küsida. Aga kui sa oled seda teinud, on õigete vastuste leidmine juba lihtne."

Mõtle kõigele, mida teed ja kuidas asju paremaks muuta. Küsi endalt keerulisi küsimusi ja proovi neile vastused välja mõelda. Üllatad iseennastki, kui õpid kastist välja poole mõtlema ja võid leiutada uusi viise, kuidas oma eesmärke saavutada.

2. Õpi midagi uut

Kolme kuuga on täiesti võimalik mingi uus oskus selgeks õppida. Olgu tegemist siis uue keele või mõne muu oskusega, mille peale sa varem ehk isegi mõelnud ei ole. Võid õppida psühholoogilisi trikke, uusi asju suhete kohta, turundust, koodi kirjutamist või praktilisi oskusi nagu kokkamist, maalimist või midagi muud. Kolm kuud on piisav, et vähemalt kesktasemeni jõuda.

Ja su uued oskused tulevad sulle veel mitmel muul viisil appi kui lihtsalt enesearengu vaatenurgast vaadatuna. Need muudavad ka su elu. Teadmistes peitub jõud, kui neid õigesti ära kasutada.

3. Mõtle läbikukkumistest teisiti

Läbikukkumisi pole olemas. Meenuta seda endale pidevalt. On olemas ainult proovimine ja õppimine. Kui sul läheb halvasti, võta seda kui õppetundi. Sa oled saanud teada, mis läks valesti ja kuidas seda parandada. Sa ei lase sel enam korduda.

Kui teed sama viga mitu korda, on see juba ohumärk. See on miski, millel sa ei tohi lasta juhtuda, kui soovid edukas olla. Kuku korra, kuku valusasti, see on kõigest proov. Aga siis pead sa sellest õppima ja proovima teha asju teisiti. Kui ka siis läheb halvasti, proovi veel midagi uut. Sa ei tohi lasta kukkumistel end peatada, vaid need on põhjused, miks edasi üritada. Kukkumine on imeline asi, see aitab sul kasvada, areneda ja edukamaks saada. Mõtle oma viimase aasta läbikukkumistele ja ka sellele, mida sa neist õppinud oled ning muuda need viimased kuud millekski imeliseks.

4. Kuula inimesi, kelle arvamus loeb

Kõlab karmilt, aga tõsi ta on, et oma teekonna jooksul kohtad paljusid inimesi, kes soovivad sulle nõu anda. Mõtle, mis võiks olla nende motiiv. Sõpradel ja perekonnal on tõenäoliselt soov lihtsalt sind aidata, aga nad ei pruugi mõista su teekonda. Inimesed internetis võivad soovida müüa sulle mõnda kursust või elustiili ehk midagi, mis pole tegelikult päris. Ära kuula kõigi nõuandeid, vaid proovi valida välja need, kelle hääl loeb.

Leia inimesed, kes julgustavad sind jätkama ja kelle endi elud on paigas ning kuula nende nõuandeid. Kõik muu lükka kõrvale ja järgi oma rada.

5. Vii ellu suuri muutuseid, mitte väikeseid

Lihtne on keskenduda eluhäkkidele, mis kiirendavad vähehaaval seda, kuidas sa asju teed. Pisikesi muutuseid on lihtne ellu viia. Võid otsustada, et sa ei söö enam mingit sorti toite või tood oma ellu rohkem asju, mis võiksid seda justkui paremaks muuta.

Aga milliseid drastilisi muutusi on sul võimalik ellu viia, et parandada oma elu 50% või rohkema võrra? Et sul poleks vaja enam teha neid muutusi, mis muudavad su elu vaid 1-2% paremaks. Sa võid küll hakata vitamiine sööma, aga äkki oleks mõistlikum kogu oma toidulaud üle vaadata? Või äkki peaksid tegema trenni iga päev, mitte ainult kord nädalas?

Allikas: Career Girl Daily