1. Laste turvatoolid
Turvalisus ennekõike, eks? Sellepärast sa ju lapsele selle tooli ostadki. Kuid kasutatud tooli puhul ei saa sa iial kindel olla, et see on 100% töökorras, tal on kõik vajalikud jupid alles ning kindlalt kinni, neil võivad puududa juhendid ja seetõttu kinnitad turvatooli autosse valesti. Kõik müüjad väidavad, et tool ei ole üheski avariis olnud, kuid sa ei saa seda kunagi teada. Avariiline tool aga ei kaitse last piisavalt.

2. Jalgrattakiivrid
Kiivri puhul kehtib sama jutt mis laste turvatoolide kohta — sa ei tea, kui vana see on, kas see on saanud põrutada, kas ta vastab kehtivatele turvanõuetele. Et kiivri kaitsevõime kahjustuks, ei peagi ta tingimata olema avariis pihta saanud, piisab ka sellest, kui ta on kõrgelt või väga tihti vastu maad kukkunud. Pealegi võid sa oma tarkuse järgi osta endale kogemata vales suuruses kiivri, mis sind tegelikult vigastuste eest ei kaitse. Poest kiivrit ostes aitab teenindaja sul esiteks valida õige suurusega kiivri, teiseks õpetab ta sind seda õigesti kinnitama ning kolmandaks saad sa olla täiesti veendunud, et õnnetuse korral oled sa kaitstud.

3. Ujumisriided
Trikood ja bikiinid ei olegi loodud igavesti kestma. Kloorivesi, päike ja soolane merevesi muudavad ujumisrõivad üsna kiiresti hapraks ja läbipaistvaks, ühesõnaga — kasutuskõlbmatuks. Sa ei pruugi seda märgata enne, kui rannas kõik mehed sind jõllitama jäävad, sest su “uued” lahedad bikiinid ei varja märjaks saades suurt midagi…

4. Aluspesu
See peaks küll olema elementaarne, kuid second-handides olen küll ja veel näinud naisi, kes pesukastis sobravad ja kellegi teise kantud püksikute või rinnahoidjaga võidukalt kassasse maksma suunduvad. Sa ei tea iial, kes neid varem kandnud on, milliseid haigusi see inimene on põdenud ja kuidas ta oma riideid on hooldanud. Kantud aluspesu, kuigi värske pesupulbri lõhnaga, võib kanda endas baktereid, mida sa enda külge kohe kindlasti ei soovi.

5. Madrats
Tõsi, uued madratsid on väga kallid. Kuid mõtle hetkeks selle peale, kui suure osa oma elust sa voodis veedad ja kui oluline on end korralikult välja puhata. Poes oskab müüja soovitada sinu vajadustele kõige paremini sobivat madratsit ning annab ka juhiseid madratsi hooldamiseks, et su uus “pesa” peaks kaua vastu.
Kasutatud madrats on paksult täis eelmise kasutaja higi ja võib-olla teisigi kehavedelikke, seal elutseb miljoneid tolmulesti, ehk ka kirpe ja lutikaid… Sa ju ei taha sellise laga sees magada?

6. Meik
eBays müüakse tohutult meigitooteid, mille omanik väidab, et seda on kasutatud vaid korra või hästi vähe. Tegelikult ei saa sa kunagi teada, kes oma näppudega selle toote sees on käinud ja kas seda on õigesti säilitatud (mõned tooted peavad olema külmkapis, sest muutuvad soojas kasutuskõlbmatuks). Mida vanem toode, seda tõenäolisemalt on see täis erinevaid baktereid, mis su nahaga kokku puutudes põletikke tekitavad.

7. Kingad
Kingad võtavad kandes omaniku jala kuju. Kellegi teise sisse kantud jalanõudega käies võid sa oma jalgu ja selga liigselt koormata. Ja muidugi on kantud jalanõusid kasutades väga suur oht saada endale jalaseen, küüneseen või mõned muud tüütud ja rõvedad haigused.

8. Arvutitarkvara ja -mängud
Paljude programmide kasutamise eelduseks on unikaalse koodi olemasolu. Kord juba kasutatud kood muutub kasutuskõlbmatuks ning sa ei saa teiselt ringilt ostetud programmide ja mängudega midagi pihta hakata.

9. Rehvid
Kasutatud ja vanad rehvid on tõsine turvarisk, sest kasutamise käigus kuluvad ära kõik lisad, mis rehvi turvaliseks teevad. Ning sa ei näe ohtu vaid peale vaadates.

10. Mütsid
Vaevalt eelmine omanik mütsi hooldusele väga suurt tähelepanu on pööranud, mis tähendab, et koos mütsiga saad sa kaasa ka tema täid või veel mõne “toreda” haiguse. Sa ei tea, kui kaua omanik mütsi on kandnud ning kui sügavale mütsi sisse tema bakterid on kolinud. Kui tunned kiusatust poes mütsi proovida või seda osta, mõtle hetkeks, kui palju surnud nahka, juukseid, higi ja täisid selle sees olla võib.

Allikas: Money.aol.com