Kunagi olin nende naiste seas, kes tulihingeliselt võitlevad, et naistel ja meestel oleks võrdne palk. Aga nüüdseks olen aru saanud, et võib-olla meeste sissetulek peakski suurem olema. Toon näited enda ja naabrimehe kohta. Teemaks siis üksinda elavad inimesed. Ma ei räägi üksikemadest...

Elame väikeasulas ja oleme naabrid. Minu sissetulek on kuus 480 eurot ja naabrimees teenib 800 eurot, aga mina tulen oma palgaga toime ja temal tuleb puudu.

Mis erinevus meie väljaminekutel siis on?

Kommunaalmaksed ja majapidamiskulud on meil enamvähem samas suurusjärgus, aga loetlen siis muud väljaminekud:

1. Söök

Mina olen 160 cm pikk, aga naabrimees on 190 cm ja kaalub 140 kg. Ta sööb minust 3-4 korda rohkem. Söögi peale läheb mul suhteliselt vähe raha. Võib-olla oskan ise ka lihtsamast ja odavamast toorainest süüa valmistada. Olen sellises peres üles kasvanud, kus tüdrukutele õpetati ka kokkamist. Suur tugev meesterahvas tahab süüa rohkem ja tema toidukorv läheb minu omast kordades rohkem maksma. Mina saan päevas mõne euroga hakkama, aga temal läheb ikka 15-20 ära.

2. Rõivad

Kuna olen väikest kasvu, siis mina saan oma rõivad ükskõik millisest ärist ja veel suure allahindlusega. Second-handidest olen omale väga korralikud firmarõivad ostnud ja ka firmapoodides hinnatakse S ja XS nubrid tihti isegi 80% alla. Aga naabrimees seda lõbu omale lubada ei saa. Firmapoodides suured meesterõivad maksavad rohkem ja second-handides polegi suurtele meestele valikut.

Ja nii ongi, et mina tulen poole väiksema palgaga paremini toime kui tema oma suurema palgaga. Lisaks jagub mul ka ressurssi, et käia kontserditel, teatris ja tegeleda hobidega.

Allikas: Naisteka foorum