Kui vastasid, et tal on salajane pangakonto või ta peidab su eest raha

Esiteks, küsi talt selle kohta ja uuri, mis sellise käitumise põhjus on. Sa ei pruugi teada, aga ehk on tal plaan sulle hoopis üllatuspidu korraldada või ta kogub raha teie ühise lapse ülikoolifondi.

Kui ta aga ütleb, et ta ei usalda sind oma rahaga, tunneb, et sa pole piisavalt rahatark või ta pole lihtsalt kindel, et te jääte igaveseks kokku, on olukord hoopis erinev.

Kui tal pole head põhjust sind mitte usaldada või tunned, et ta on sind täiega reetnud, võib see tähendada, et teie suhe puruneb. Või ehk on ta jutus iva sees ja lähete koos terapeudi juurde, et need probleemid lahendada ning leida viis, kuidas edaspidi teineteise vastu aus olla.

Enne, kui suhtest lahkud, pea meeles, et raha mõjutab erinevaid inimesi erinevalt. Äkki on probleem hoopis temas, mitte selles, et tal on probleem sinuga?

Kui ta kulutab liiga palju

Valetamine selle kohta, kui palju miski maksis, kallite asjade petimine või valetamine, et tegu on kingiga… Kui märkad mustrit, räägi sellest ja küsi, kas ta valetab sulle. Kui ta tunnistab sulle, et tal on raha kulutamisega probleeme, mõtle sellele, kuidas sina sellega toime tuled?

Avage ka ühine konto, millel on vaid see raha, millega katate kõik esmavajalikud kulud. Lisaks mõelge säästukontole, et viia täide kõik teie ühised unistused.

Kui probleem pole väga tõsine, ei peagi sa ehk sekkuma? Kui sa tead, et see ei mõjuta kuidagi teie ühiseid finantsilisi plaane, pole selleks tüliks ehk põhjust?

Su kallim ei ole sulle rääkinud oma suurest võlast

Aga mida teha juhul, kui oled temaga kuus kuud abielus olnud ja avastad, et tal on tuhandete eurode väärtuses võlg? Sageli tekivad sellised võlad juba enne, kui te üldse kohtusite ja ta ei öelnud sulle seda alguses, sest kes sellist asja ikka tunnistada soovib? Sulle ei pruugi see meeldida ja tunned, et ta valetas sulle, aga sa ju mõistad, miks ta seda tegi? Võlg on piinlik ja ebameeldiv.

Kui sa nüüd sellest teada oled saanud, on aeg uurida välja, kui palju ja kellele ta täpsemalt võlgu on ning panna paika plaan, kuidas see võlg kiiremas korras ära tasuda. Sa ei pruugi soovida oma raha sellesse panustada, aga saad talle emotsionaalselt toeks olla.

Ta annab salaja oma pereliikmetele raha

Kui tal on selleks väga hea põhjus — näiteks, keegi on haige ja ei saa oma ravimite eest ise maksta -, siis vaata esmalt endale silma ja mõtle, miks ta sulle seda tunnistada ei julgenud? See on tema perekond ja tal on õigus neid soovi korral aidata.

Selle asemel, et tüli üles kiskuda, uuri, kui kaua ta arvab, et ta oma raha panustama peab ja selgita, miks see sinu arust halb on. Leidke kompromiss: ehk ta toetab oma pere edasi, aga mitte nii suurte summadega? Või aitab muul viisil?