Järgnevad nõksud oleks tark omandada, sest keegi ei taha, et juhtuks selline olukord, et sa oled 40aastane, aga ei oska ikka veel oma rahaasjadega säästlikult ümber käia.

1. Kontrolli oma panga väljavõtet iga nädal

Pane kasvõi oma peas paika kindlad summad, mida kulutad toidule, riietele ja väljaskäimisele. Võta iga nädal üks päev, kus sa uurid oma väljavõtet ja paned kirja, kui palju millele kulus ja kui palju raha sa võid järgnevatel nädalatel kulutada. Niimoodi oled kogu aeg kursis oma kulutustega ega saa kuu lõpus halva üllatuse osaliseks.

2. Investeeri oma raha

Konsulteeri pangaga või oma targemate sõpradega ja pane oma raha kasvama. Vali enda jaoks sobivaim koht, kus seda teha. Kui sa valid igavama ja turvalisema koha, kuhu oma raha paigutada, ei pea sa eriti muretsema ka selle pärast, et see müstiliselt kaoks. Loomulikult pead tegema korraliku eeltöö ja kaaluma kõiki variante. Kuid ilma investeerimiseta on raske rikkaks saada.

3. Pane iga kuu kõrvale natuke raha pensioni jaoks

Et mitte olla tulevikus virelev vanainimene, siis lisaks sellele, mis sul nagunii iga kuu pensioniks koguneb, võiksid sa teha igakuiselt veel väikese sissemakse lisaks sellele summale. See rahasumma ei pea olema üldse suur, aga niimoodi tekitad endale rohkem kindlustunnet. Kui sa teed seda aastaid, on summa lõpuks juba päris kopsakas.

4. Mõtle elukindlustuse tegemise peale

See ei ole loomulikult kohustuslik, aga need inimesed, kellel see on, tunnevad ennast palju kindlamalt. Uuri erinevaid valikuid ja mõtle, ehk oleks ka sinu vaimse heaolu mõttes kasulik see endale teha. Märgi endale üles plussid ja miinused ning mõtle, kas igakuine makse oleks seda väärt.

5. Sea endale kuupäevalised eesmärgid

Kui sul on mõni kindel soov, mida teha kogutud rahasummaga, siis pane endale kuupäevaliselt paika, millal sa kavatsed seda saavutada ja kuidas. Kui sul ei ole otseselt mõnda eesmärki, siis mõtle, et tahad võimalikult lühikese ajaga koguda võimalikult palju raha. Keskendu mõned kuud ainult sellele ja ütle kõigile muudele ahvatlustele ei. Kogutud summat saad kasutada millekski vajalikuks.

Allikas: Career Girl Daily