Milaanos on personaliotsingu ja teenuste vahendamisega tegelev ettevõte Manpower asunud pakkuma uut teenust: ORA (tund) nimelist maksekaarti, mis aitab kodusest hädaolukorrast väljapääsu leida.

Kui läheb vaja kokka, aednikku, lapsehoidjat või koduabilist, hooldajat vanurile, pesutriikijat, koerajalutajat, kassihoidjat, kui aknad on mustad, aga aknapesuks pole aega või kui kraanikauss on ummistunud – telefoni teel saab tellida ORA ehk tunnikaardi. Kodutööde krediitkaardi aktiveerimiseks antakse telefoni teel teada oma andmed ning valitakse, millisest filiaalist soovitakse kaarti kätte saada. Kaardile järele minnes sõlmitakse leping, sooritatakse makse (150 eurot), mis võrdub tasuga kümne tunni töö eest ja saadakse kaart kätte. Iga kodutööde tund läheb tellijale maksma viisteist eurot. Tasus sisaldub nii abilise töötasu kui ka Manpower’i vahendustasu.

Selleks, et teie poolt valitud teenust kindlal päeval ja kella-ajal kätte saada, tuleb aeg samal telefoninumbril kinni panna. Näiteks võttes kõne: „Tere, olen Laura Carcano, mul on teie kaart ja ma soovin tellida torumeest, arvan, et tal kulub umbes kaks tundi. Ja siis on mul veel vaja koduabilist, samuti kaheks tunniks. Kas nad võiksid tulla homme hommikul kell kümme?“. Firma poolt tehakse kindlaks, kas sel ajal on võimalik tellitud teenust osutada ja teie kaardilt võetakse kümnest kinnimakstud tunnist maha kaks pluss kaks tundi. Samuti öeldakse teile abiliste nimed, et teil oleks võimalik nende isikuandmeid kontrollida. Abilised esitavad teile allakirjutamiseks kohalolekut tõendava dokumendi, kuhu on märgitud saabumise ja lahkumise kella-ajad. Kõik töötajad on registreeritud ettevõtte andmebaasis ja nende valiku aluseks on firma töötajate värbamise kriteeriumid.

Kuna Manpower kindlustab, et teenus jõuab teieni hiljemalt 24 tundi pärast tellimuse esitamist, siis pole aja kinnipanekuga vaja kiirustada. Abilisi saab endale tellida ükskõik kui mitu korda, kuid ainult seni, kuni kaardil on raha. Kui ettemaks saab otsa, siis saab kaarti Manpower’i filiaalis uuesti laadida, makstes vähemalt viie lisatunni eest. Kaardi kehtivusaeg on 12 kuud.

Kui töötaja saab tööga ettenähtud ajast varem valmis või kulub rohkem aega, siis ümardatakse aeg täistunnini. See, kas töötaja saab jääda kauemaks või teha veel mõnda muud tööd lisaks, sõltub sellest, kas ta on vaba. Sel juhul tuleb muidugi uuesti helistada firmasse, kus järgmised töötunnid teie arvelt maha võetakse.

Kui teile hakkab mingi lapsehoidja või aednik eriti meeldima, siis võite just tema kutsuda. Kuni krediiti jätkub, saab abilist ka pikemaks ajaks ette tellida,. Näiteks võetakse vastu selliseid telefonikõnesid: „Tere, tahaksin, et järgmise kuu igal pühapäeval tuleks Maurizio kolmeks tunniks aiatöid tegema ja septembris ka, sest ta oskab minu hortensiate eest nii hästi hoolitseda!“

Allikas: www.donnamoderna.com