Tee rahaasju puudutavaid otsuseid mõistusega, jättes emotsioonid tahaplaanile

Kui sa oled harjunud tegema emotsioonioste, ei saa sa iialgi rikkaks. Alusta näiteks nädalamenüü koostamisest, sest inimesed teevad emotsioonipõhiseid oste enamasti toidupoes peale tööpäeva. Sellel on kindel põhjus, sa oled raskest päevast väsinud ja usud, et oled midagi head ära teeninud. Kui sa tahad rikkaks saada, unusta need emotsiooniostud mõneks ajaks ära.

Keskendu suurte eesmärkide saavutamisele

Visualiseerimisoskus on väga oluline. Paljud ärimehed on öelnud, et ilma visualiseerimiseta ei oleks nad iialgi saavutanud seda, mis neil praegu on. Mõtle täpselt välja, kuhu sa jõuda tahad ja kui palju raha sul selleks vaja on. Hoia seda eesmärki oma mõtetes ja võta iga päev aega selleks, et seda ette kujutada. Kui sa näed seda oma vaimusilmas, on sul palju lihtsam selleni ükskord päriselt jõuda.

Kasuta pigem pangakaarti kui sularaha

Sularaha on põhjusega sularaha — see ju lausa sulab näppude vahel ja hiljem ei ole sul õrna aimugi, kuhu see kulus. Pangakaardi kasutamise eelis on see, et sa saad kogu aeg kõikidel oma kuludel silma peal hoida. Tee iga nädala lõpus kokkuvõte ja vaata, millise valdkonna peale kulub kõige rohkem raha ja kuidas oleks võimalik kulusid vähendada. Jah, igal pool ei saa alati kaardiga maksta, aga püüa siiski sularaha kasutada nii vähe kui võimalik.

Palgakõrgendust saades jäta oma kulutused samaks

Sa ei saa ju raha koguda, kui palgakõrgendust saades suurendad oma kulutusi. Siis saad sa ikkagi sama palju raha kõrvale panna kui enne, ehkki palganumber kasvas. Kui sa suudad elada nii, et tarbid enamasti vaid kõige hädavajalikumat ja hoiad oma silme ees suurt eesmärki, saad sa palju edukamalt ja kiiremini raha koguda.

Võta mõistliku intressiga laen

Kui sa tahad rikkaks saada, unusta igasugused kiirlaenud ära. Kui sa tõesti pead laenu võtma, konsulteeri erinevate pankadega ja otsi endale usaldusväärne laenuandja. Sellist otsust ei saa teha uisapäisa.

Tee endale finantsplaan

Kui sa tahad midagi tõeliselt suurt oma elus saavutada, tee endale korralik plaan ja näe sellega vaeva. Kuluta sellele palju aega, ükskõik kui kaua on vaja. Tee nii, et sa oleksid selle plaaniga täiesti rahul. Siis säti see endale silme ette ja mõtle välja kõik vajalikud sammud, mida on vaja teha, et lõpuks jõuda eesmärgini. Siis hakka vaikselt minema, aga hoia alati lõppeesmärki oma silme ees.

Allikas: Business Insider