Ostad poest vett

Ostes iga päev pudeli vett, raiskad iga kuu päris korraliku summa olenevalt sellest, millist vett sa parasjagu eelistad. Osta parem stiilne pudelike, mida saad kraanist pidevalt veega täita.

Asi on sinu mõtetes

Sageli tundub, et raha kõrvale panemine on midagi jube keerulist, aga reaalsuses oleme me kõik juba aastaid midagi säästnud pannud. Vaata enda ümber ja märka asju, mida sa kõige hinnalisemaks pead. Nendeks võivad olla nii emalt päritud vintaažriided või -aksessuaarid, karbitäis vanu kirju vanavanematelt või hoopis mänguasi, millega sa 20 aastat tagasi mängisid. Samamoodi nagu oled neid aastaid hoidnud, võiksid hoida ka oma raha.

Lõunatad väljas

Olgu selleks siis soov oma sõpru ja tuttavaid rohkem näha või oled lihtsalt laisk, aga kui ostad restoranist iga päev lõunasöögi, kulutad aastas kordades rohkem kui endale kodust sööki kaasa pakkides. Ole oma rahakoti ja vöökoha vastu hooliv, sest kui lõpuks selle harjumuse omaks võtad, paneb mõte iga päev väljas söömisest sind irvitama.

Raiskad raha spordiklubile

Kas ka sina ei mõista neid inimesi, kes raiskavad iga kuu tohutuid summasid oma spordiklubi liikmelisuse peale? Joogast crossfitini välja, trenni tegemine maksaks justkui terve varanduse, aga reaalsuses ei tohiks vormis olemiseks sul sentigi kuluda. Mine jooksma, tee jõutrenni hoopis pargis või kodus ning kui ei tea, kust alustada, otsi internetist õpetlikke videosid. See kõik on sulle täiesti tasuta!

Töötad üheksast viieni

Kas sõidad iga päev autoga tööle? Tipptunni ajal? Üksi? Rohkem kui 20 minutit? Sel juhul oled üks neist inimestest, kes raiskab igal aastal tohutuid summasid kütuse ja auto omamise peale. Tahad nendest kulutustest vabaneda? Eelista ühistransporti, sõida kontorisse jalgrattaga või palu lähedal elaval töökaaslasel end tööle minnes auto peale võtta.

Kulutad pisikese varanduse sadade telekanalite peale

Kui mitut telekanalit sa reaalsuses igapäevaselt vaatad? Loobu neist ja maksa vaid nende eest, mida sa tegelikult ka vajad.

Maksad lõbusa ajaveetmise eest

See, kuidas sa oma vaba aega veeta soovid, on sinu teha, aga sageli jääb mulje, et kõik lõbustused nõuavad raha. Tegelikult on aga mitmed muuseumid, galeriid, raamatukogud ja muud atraktsioonid, mis on täiesti tasuta.

Allikas: Camille Styles