„Tudub veider, et peenraha jäetakse kodus igale poole vedelema, justkui poleks sellel mingit väärtust,” imestab korrastusekspert. Hoolimata sellest, et mündid on täiesti reaalne raha, suhutakse nendesse palju väiksema austusega kui paberrahasse.

„Iga kord kui kliendid leiavad kodu korrastamise käigus peenraha, veendun, et see läheks otse nende rahakotti ja mitte kunagi rahakassasse,” ütleb Kondo. Miks aga nii? Kondo sõnul on rahakassa justkui koht, et mündid silma alt ära saada ning sageli unustatakse need sinna. „Ausalt öeldes ei ole ükski inimene, kellega olen kohtunud, ja kes on ilma kindla eesmärgita münte kogunud, neid millekski reaalselt kasutanud.”

Lisaks sellele tõdeb korrastaja, et kui inimesed tegelevad müntide „silma alt ära saamisega”, unustavad nad need sinna ja mida rohkem neid koguneb, seda vähem viitsivad inimesed nendega hiljem tegeleda.

„Lisaks olen märganud, et paljud kliendid on hakanud mingil arusaamatul põhjusel pärast rahakassa täissaamist koguma münte kottidesse. Aastaid hiljem leiavad nad need kapi taganurgast ja selleks ajaks on rahal juba rooste ja hallituse kirbe lõhn, mündid on tuhmunud ja kolisevad kõlisemise asemel kumedalt,” räägib naine omast kogemusest.

„Palun teid, et päästaksite need unustuste hõlma langenud mündid, võttes kasutusele moto: „Kohe rahakotti!”.

Jaga
Kommentaarid