Gates võib ju olla üks maailma kõige rikkamatest inimestest, aga õnnelikuks teeb teda miski muu, kui raha, täpsemalt annab ta neli nõuannet, mis kirjeldavad, mis teevad teda õnnelikuks ja mida saaksid ka teised rõõmus olemiseks ära teha:

Pea oma eesmärgist kinni

Noorel Bill Gatesil oli Microsofti äri püsti pannes visioon — ta tahtis, et igas kodus oleks arvuti. See tähendas tohutuid töötunde, meeletult visualiseerimist, ebaõnnestumisi ja uuesti üritamist, kuid lõpuks sai tema unistus teoks. Keegi ei saa saavutada edu ilma tagasilöökideta, kuid see ei tähenda, et peaks alla andma.

Anna heldelt — vahet pole, kui rikas sa oled

Bill usub, et on väga oluline, et kui inimesel on kasvõi väike võimalus kedagi endast nõrgemat aidata, peaks ta seda kindlasti tegema. Billil ja tema naisel Melindal on rajatud sihtasutus, mis keskendub tervishoiule, Bill and Melinda Gates Foundation. Nendel on tõesti palju raha, et sellist asja teha, aga siiski on igal inimesel võimalik teisi aidata.

Hoolitse oma keha eest, sa oled seda väärt

Bill on väga teadlik sellest, et treenimine teeb õnnelikuks ja mitte ainult seda — kui inimene on vormis, on ta tervem, vähem haige ja saab kauem elada. 64aastane Bill harrastab siiamaani tennisemängu. Kuna inimsel on üks elu ja üks keha, peaks oma keha austama nagu templit.

Veeda rohkem aega oma perega

Arvatakse, et väga rikkad inimesed on pühendunud ainult oma tööle ega hooli oma perest, kuid see ei pea üldse nii olema. Kui töö võtab enamiku sinu ajast, on eriti oluline, et need hetked, mida sa veedad oma perega, oleksid kvaliteethetked. Näiteks kui sul on õhtuti ainult paar tundi perega koos olemiseks, lülita oma telefon välja ja keskendu tööasjadele uuesti alles järgmisel hommikul.

Allikas: Inc.