1. "Mis teha, hiljuti ostsin lapsele Nike tossud 33 euriga + 12 euri saatekulu. No ei jaksanud kohalikust poeat osta."

2. "Parfüümid ja kõik riided soetan välismaalt. eBayst peamiselt.

Suur vahe, kas saan sama raha eest kõrgmoekleidi või kiirmoejubediku. Paypaliga on ostugarantii ja ka eBay puhul on see tagasisaatmise ja pretensiooni esitamise aeg üsna suur, et ei ole ühtegi argumenti, mis ajendaks siit ostma. Minu pärast võivad täitsa kinni minna need poed."

3. "Keilas ühevärviline triiksärk 44,90 eurot, Helsingis kesklinna poes kolm triiksärki 51,90 eurot, Stockholmi kesklinnas kaks triiksärki 299,00 Rootsi krooni (ca 31 eurot), Berliini kesklinnas kolm triiksärki 46,90 eurot. Väntadega ja kolme hammasrattaga keskjooks Deore SLX Tallinnas erinevates poodides 169-209 eurot, Helsingi kesklinna poes 139 eurot ja netipoes 99 eurot."

4. "Osalt on põhjuseks kaubanduskeskuste ülisuured rendihinnad, samas ka kasumisoov. Ise ostan valdavalt välisriigi internetipoodidest ja tuntud tootja puhul kehtib ka garantii."

5. "Kõik asjad peale toidu ja kodukuludega seotu, ostan paraku mujalt. Sissetulek tuleb ka väljastpoolt Eestit. Okei, restodes ja spaas käin ka. Käisin."

6. "Peab ikka olema nupust nikastanud et siinsetest kaubanduskeskustest riideid või jalatseid osta. Vaesus algab alati peast mitte rahakotist, see on juba pigem tagajärg."

7. "Ma teist korda tellisin Rootsist. Esimene kord Liuyou vabaaja jalatsid 35 euri (originaalid) ja super rahul olen. Nüüd tellisin Diori plätud 29 euroga ja Pepe Jeansi vabaaja jalatsid 39 euroga. Kui Kaubamajja või Stockmanni minna on hind minimaalselt viis korda kallim."

8. "Tahtsin aasta tagasi uut hübriidkaamerat osta, Eestis Photopointis (s.h. Photopointi e-poes) hind 850 eurot, inglise e-poes 580 eurot, lisaks transport tasuta. Reedel tellisin, esmaspäeval pandi DHLiga lennuki peale ja juba kolmapäeval käes.

Nüüd aasta hiljem sama mudel sama objektiiviga Photopointis 750 eurot, inglise e-poes 550 eurot. Mille eest maksta Photopointile 270-200 eurot rohkem?"

9. "Kauplustes on hinnad nagu on, e-poodidega ei anna võrrelda ja seda eestisiseselt, välismaistest ei räägigi.

Ostsin täna asja poest ja karp jäi lahti, e-poe hinnaga võrreldes maksin neljandiku peale, sest asja oli kiirelt vaja. Ainuke hea asi ongi, et vajadusel saab poest kiirelt kätte, muudel juhtudel käivad asjad e-poest."

10. "Peale toidu ei osta ma ammu enam Eestist. Kui hakkasin lõpuks uurima, kuhu mu raha ometi kaob, selguski tõsiasi, et vahendajate taskutesse.

Viimane šokk oli ühes ülimadalaid hindu reklaamivas elektroonikapoes, kui selgus, et sama asja uuena oleks eBayst saanud 400% odavamalt.

Muidugi tahaksin kohalikku toetada, aga igal asjal on ikka mingid mõistlikud piirid."

Sarnaseid arvamusi oli loo all teisigi.