Ta otsustas, et kõik raha, mis ta suudab kokku hoida aasta ajaga, mis muidu oleks kulunud mõttetuste peale, annetab ta heategevuseks. Ta suutis kokku hoida 1600 eurot. Enne seda eksperimenti otsustas ta, et asjad, mida ta aasta ajal ostab, on toit, jook ja eluks vajalikud hügieenitarbed.

Samuti jättis ta sinna nimekirja ripsmetuši ja kehakreemi, mis osade inimeste jaoks ei ole küll eluks hädavajalik, aga ta ei tahtnud hulluks ka minna.

Esemed, mida ta aasta aega ei ostnud, olid: riided, ehted, kotid, dekoratsioonid, taimed, lilled, mööbel, kodu sisustuselemendid, kingitused, kingad, juuksehooldusvahendid, ülejäänud meigiasjad.

Kui kellelgi oli sünnipäev, meisterdas naine talle ise kingituse. Ta ütleb, et siiski juhtus paar korda, kus ta pidi tegema ebavajaliku ostu, näiteks siis, kui tema jaki lukk läks katki ning tal polnud teist jakki, mida selle asemel kanda.

Naise sõnul olid esimesed pool aastat päris lihtsad, kuid augustis läks tal raskemaks.

“Sokkidesse tekkisid augud ja ehkki ma nõelusin neid pidevalt, kulusid sokid tõesti väga kiiresti.” Samuti igatses ta väga taimi ja lilli, sest ta armastab loodust ning tema jaoks on oluline, et kodus oleksid värsked taimed.

Ka said tal lõpuks otsa riided, mida kanda, sest naised tahavad ju vaheldust. Kuid ta pidas oma eksperimendiga vapralt aasta aega vastu ja ütleb, et nüüd mõtleb ta kindlasti rohkem, enne kui midagi ostab, et kas tal ikka on seda päriselt ka vaja.

“Kindlasti ostan ma nüüd kvaliteetsemaid asju, mis kauem vastu peavad.”

Allikas: The Sun