Tee nimekiri
Enne kui lähed poevõlusid avastama, tee kindlasti nimekiri. Sa ei taha ju liialt palju kulutada ainult seepärast, et sa pole korralikult ette valmistunud. Samuti soovid sa vaevalt koju tulla nii, et ainuke vajalik asi on poodi ununenud.

Planeeri oma eelarvet
Mõtle läbi, kui palju sa oled valmis kulutama ning ära lase endal neid numbreid ületada! Vastasel juhul tuled koju ei millegi muu kui saja koti ja süütundega.

Maksa sularahas
Uuringute tulemused näitavad, et me kulutame 20-50 protsenti rohkem, kui me ei kasuta oma šopingutuuridel sularaha. Miski selle plastikkaardi juures paneb meid arvama, et raha ei saagi otsa. Seega on targem minna kaardiga automaadi juurde ning võtta sealt eelarve jagu kupüüre välja.

Pane paika ajaline piir
Kui lähed poodlema, siis lisaks rahalisele eelarvele pane paika ka ajaline “eelarve”. Nii väldid sa ebavajalikke lisakäike ja raha kulutamist.

Poodle üksinda
Kuigi kaaslasega poes käimine tundub ahvatlevam ja lõbusam, siis on üksi liikumine arukam. Sõbrannad võivad panna teineteist ostma asju, mida tegelikult kummalgi vaja ei lähe. Lihtsalt seepärast, et need on tõesti seljas niivõrd ilusad. Kui sa siiski tahad minna kellegagi koos poodi, siis ära lase endal osta midagi, mis pole sinu nimekirjas.

Ära mine poodi, kui oled liialt emotsionaalne
Olgu see suur rõõm või kurbus, tunded panevad meid tegema emotsioonioste. Nii võid leida ühel päeval enda kodust suure ümmarguse ja veidra asja — miks sa selle ostsid? Ei mäleta. Mida ta tegema peaks? Ei tea. Väldi selliseid olukordi. Kui tunned end emotsionaalsena, siis saa enne poeskäiku kokku oma parima sõbraga või mine trenni.

Küsi endalt alati, kas sa vajad seda asja päriselt
Kas mul on tõesti seda vaja? Miks mul on seda vaja? Miks ma ei saa ilma selleta? Vasta neile kolmele küsimusele enne, kui midagi ostma hakkad.

Jäta meelde! Asju ei pea ostma seepärast, et need on soodsad
Allahindlus pole allahindlus juhul, kui sulle asi tõeliselt ei meeldi või sa seda ei vaja. Sel juhul on see hea hinnaga ebavajalik asi. Sa ei säästa raha, kui ostad allahindlusel oleva veidra T-särgi, mida sa kunagi ei kanna või CD-plaadi, mida sa kunagi ei kuula.

Lugesid need nipid hoolikalt läbi? Nii, nüüd võid poode rünnata.

Allikas: Women’s Life Today