Rein ja Imbi ning nende kaks poega elavad Tallinnas, Mustamäel, kolmetoalises korteris. Pereisa on juba neli kuud töötu olnud ning ainus sissetulekuallikas on pereema palk – 9000 krooni.

"Väga raske on sõnadesse panna tunnet, mis meest valdab, kui naine teda niimoodi äkki ülal peab pidama hakkama," otsib Rein aeglaselt sõnu.

"Kui ikka üks sissetulekuallikas peres ära langeb, polegi ju parata – mõned asjad peab maksmata jätma. Võlg aga kasvab," vakatab mees ja tõdeb siis: "Teist sellist kogemust enam ei taha."

Küsimusele, millises järjekorras arveid tasumiseks valiti, vastab Rein: "Esmalt maksime need, mis tundusid kõige olulisemad ja mida oleks viivis kasvatanud."

Reinu sõnul on ta saate tegemise ja oma pere eelarvega silmitsi seismise ajal palju õppinud. Pealmisena on aga meeles nõuanne: "Kulutada saad vaid nii palju kui teenid. Kuid soovitavalt kuluta vähemgi. Nii jääb ka midagi järele."

Reinu ja Imbi pere teab sendi hinda, kuid nad teavad ka mida tähendab tülideta kodu ja ühtekuuluvustunne. "See on kindlasti kasvanud," noogutab mees.

Saatusekaaslastele ta nõu andma ei kipu. "Vähemalt mitte enne, kui ise oleme täiesti jalule saanud. Kuid koolides võiks lastele matemaatika kõrval ka taskurahaga majandamist õpetada," pakub kahe poja isa.

Saagem nüüd perega ka pildis tuttavaks:

Saatesarja valitud perede lood on kõik erinevad, kuid saate nimes kajastuvale soovile - Võlast vabaks - seob peresid ka tahe ise jalule tõusta.

Lootusetusse laenudevõrku mässitud perede jaoks on tegemist surnud ringiga, kust omal jõul pole võimalik välja murda. Ometi pole kõik kadunud, sest kriitilisel hetkel ruttab neile appi kogenud majandusekspert ning toob unistuste-elu nimel lõhkilaenanud pered taas maa peale tagasi.

Just spetsialisti abiga saavad inimesed uuesti järjele, läbides murrangulise muutuse, mis üha paranevate pangakontode seisu kõrval toob täiesti uue kvaliteedi ja väärtushinnangud ka nende igapäeva- ja pereellu.

Saatesari "Võlast vabaks" neljapäeviti kl. 20.00 TV3-s

Saatejuht on Krista Lensin.