Internetis ostlemine on mugav, lihtne ja mis peamine, veebikaubamajades on esindatud brändid, mida sa Eesti kaubandusvõrgust ei leia. American Apparel, All Saints, Antik Batik — kõik need moemaailma staarid saadavad oma kaupu sinu postkontorisse. Piisab vaid sellest, kui tead oma mõõte ning viitsid internetis ringi surfata. Ja kes ei viitsiks, kui iga hiireklikiga ilmub arvutiekraanile uus ilus värviline asi.

Internetis šopates kehtivad mõned reeglid, mida pead teadma, muidugi kui sul pole soovi tellida viis numbrit suuremaid kingi või mitut ühesugust T-särki.

Järgi neid lihtsaid reegleid:

• Šoppamist alustades veendu, kas antud pood ikka saadab oma kaupu Eestisse. Pole midagi frustreerivamat, kui olles leidnud ideaalse ketsipaari, avastad, et sinuni see kahjuks ei jõua.
• Kui plaanid jalatseid osta, kontrolli, mis numbrisüsteemi pood kasutab ja täpsusta oma suurusnumber.
• Tellimust kinnitades kontrolli kogused ning suurused veel kord üle. Enesestmõistetav on ka see, et šopata tasub vaid tunnustatud kauplustes, vastasel juhul võid avastada, et krediitkaardilt pole kadunud vaid ostule kulunud summa.

Asos.com
Üks suurim netipood, kust leiad glämmi kaupa nii sulle kui ka peikale. Kõrvuti eksisteerivad kallimad brändid ja taskukohased tänavamoemärgid — leiab nii ülipidulikke kleite kui ka igas värvitoonis casual-särke. Uut kaupa tuleb pidevalt peale ning mõne aja tagant üllatavad poetegijad lahedate fotosessioonide ning temaatiliste kollektsioonidega. Eraldi kiitmist väärib pesu- ja kingavalik. Samuti müüb Asos konkurentsivõimeliste hindadega kosmeetikat — võiksid vaadata üle orgaanilised kreemid-puudrid. Et ostud ikka tõeliselt moodsad saaksid, tšeki üle samal lehel asuv trendiblogi, mis võtab kokku moelavade viimased uudised. Ja mis peamine — selle netilehe outlet-osa on ületamatult hea.

MODCOTH.com
See kauplus seilab alati aktuaalsel vintage-lainel. Juhul, kui sinu südames on ruumi seriaalile “Mad Men”, hipikleitidele ja 1980. aastate neoonvärvidele, oled õigel teel. Siit leiad nii tõelisi ajastu-rõivaid kui ka suurepäraseid koopiaid. Tasub visata pilk peale ka “Apartmenti”-osakonnale, sest siit saad imearmsaid vidinaid oma kodu erilisemaks tegemiseks. Valikus on nii märkmikke, külmkapimagneteid kui ka kööginõusid ja lauamänge. Siit ei pea isegi mitte ostma, piisab niisama lehekülgedel seilamisest ja leiadki kuhjaga inspiratsiooni oma eluaseme tuunimiseks. Kaupluse blogi annab nõu nii riietumis-, ilu- kui ka interjööriteemadel.

Loe Cosmo augustinumbrist:
• Rihanna pehmem pool

• Erootiline puudutus, mis lähendab

• Cosmo paaritest: Milline on teie tulevik?

• Mida mehed sinus märkavad?

• Vastused su stiiliküsimustele

• Trendiraport Londonist ja Milanost

• Tee karjääri vabatahtlikuna

• Cosmo reis: Valluta Peterburi

Yoox.com
See pood sobib neile, kes soovivad riietesse tõsiselt investeerida. Eelkõige leiab siit klassikalisi teksabrände, tuntud disainerite loomingut ja naiselikku joont. Kuna Yoox baseerub Itaalias, on siin super valik sellistelt firmadelt nagu Diesel ja Fornarina ning seda sõbralikumate hindadega kui Eesti poodides. Jalanõudest tasub vaadata eelkõige lahedaid tosse ja ketse — suurused pannakse paika vastavalt Euroopa süsteemile ehk vastu vaatavad tuttavad numbrid 36, 37, 38 ja nii edasi. Kirsiks tordil pakub see kauplus kord kuus tasuta kohaletoimetamisteenust — ost tuleb vähemalt 10–20 euro võrra soodsam.

Topshop.com
Inglise moe valitsejal on oma saatkond ka internetis ja siit saab täpselt samasugust kraami nagu Londoni ja New Yorgi flagship-kauplustest. Topshopi eripäraks on oskus minna trendidega kaasa, ilma et oleks kopeeritud suurte moemajade loomingut. Kiidame meeldivaid hindu ja tohutut valikut. Tihti tulevad müüki ka koostöös moe suurkujudega valminud erikollektsioonid ning pidevalt on pakkumisel väikeste, kuid tragide uustulnukatest moekunstnike rõivad. Seega, kui kõlbab Kate Mossile, kes Topshopiga pikalt koostööd tegi, siis kõlbab ka meile! Tasub kiigata allahindlusperioodidel — superkaubad tulevad sinu koju võileivahinnaga. NB! Kui soovid tellida midagi oma kallimale, vaata topman.com.

Multiverseof.com
Lõpuks ometi on Eestisse tekkinud korralik veebipoood, mis võib silmad ette teha ka välismaistele konkurentidele. Stiilne disain on märksõna nii lehekujunduses kui ka kauba väljapanekus. Multiverseof on pühendunud Skandinaavia disaini promomisele ning Eesti tegijate kõrvalt leiab siit Läti, Leedu ja Rootsi kunstnike loomingut. Hinnad kõiguvad paarikümne ja paarisaja euro vahel, valikus on nii lihtsaid toppe kui ka keerulise konstruktsiooniga üleriideid. Kohalikest nimedest on seal näiteks Johanna Nurme, Kärt Hammeri ja Besty looming. Erilist tähelepanu tasub pöörata disainehete valikule — omapärased kaelakeed ja kõrvarõngad on tõelised showstopper’id.

Miamiau.com
Mis on lihtsaim vahend enda välimuse isikupärasemaks muutmiseks? Aksessuaarid! Leidsime lahedaid ehteid pakkuva poe, kust peaks sobiva leidma ka kõige hullumeelsemaid ehteid armastav naine. Kukekujuline pross ja sisaliku-sõrmus — valik on lai. Mia Miau tooted on kriitiliselt valitud ja originaalsed, nii et igal pakutaval aksessuaaril oleks oma sõnum ja isikupära, pealegi on igat asja poes vaid 1–2 eksemplari. Uusi tooteid esitletakse kord kuus moeseerias nii Facebooki fännilehel kui ka kodulehe blogis.

Urbanoutfitters.com
Tahad midagi sellist, mis kõlbaks Facehunteri moeblogisse? Vaata kindlasti üle Urban Outfittersi kaup. Tegemist on suure ketiga, mis pakub isegi kodusisustust. Kaubavalik käib ühe nimetaja alla: väga stiilne. Siit leiab teistmoodi lõikeid, huvitavaid värvilahendusi ning mineviku hõlma vajunud ja sealt tagasi tulnud trende. Nahast lühikesed püksid? Palun väga! Pitsiline babydoll-kleit? Pole probleemi! Ka hinnad on täiesti julgustavad. Head ja moodsat stuff’i leiavad siit nii tüdrukud kui ka poisid ja nendele, kes soovivad midagi peenemat, on avatud brändinurk.

Cosmo augustinumber