Ei kahtlustele, jätta last või mitte, pole piinlemist, kuidas teatada lähedastele ja kas üldse teatada, vaid oodata nende reaktsiooni. Pole kahtlustusi testide õigsuses. Elate tavapärast elu, töötate. Vaid organism võib anda esimesi signaale muudatustest — kergelt valulikud rinnad, lemmikmaiustused ei maitse enam, vaevumärgatav tuju halvenemine — kõik see, mis hakkab alles arenema koos maimukese kasvuga.

Jätkate sportimist, armastamist, tähistate pidulikke sündmusi ning võtate mõne pitsi — elate tavalist elu, kuigi…

Sündmused:

Kõigest seitsme päevaga kasvab ühest munarakust terve kera, mis koosneb sadadest rakkudest! Kuid isegi mikroskoobi abil väljaspool ema organismi on raske mõista, kuidas selline saladus toimib, milliste seaduste järgi, mil moel organiseeritud, millised rakud saavad embrüo ““aluseks”, millised asuvad seda “teenindama” — hakkavad tööle tema elu kindlustamiseks.

Nüüd ilmub kõhtu blastotsüst — vedelikuga täidetud lootepõieke, rakkude kogum, mille pealispind on kaetud palja silmaga vaevu märgatavate udemetega. See kinnitub emakaõõne sisemusse ning udemed kinnitavad selle emaka limaskesta külge — sel moel lülitavad embrüo rakud end iseseisvast elust ümber ema vereringesse, kust ammutavad toitaineid ning kuhu heidavad ainevahetuse jääke.

Emaka limaskest kasvab ning mähib enesesse lootemuna: moodustub platsenta — elund, mis asub toitma ja kaitsma teie last kogu raseduse kestel. Lapsuke on nüüd diameetrilt väiksem kui pool millimeetrit, kuid tal on juba olemas primitiivsed hingamispilud, lootetoru, millest saab lõpuks süda, ning esimesed närvisüsteemi rakud.

include "$includes_dir/games/pcal.inc"; ?>