Tavaliselt kardavad naised tüsistusi ning see takistab neid kaugetele reisidele minemast. Ometi pole reisimine sellel perioodil enamuse rasedate jaoks sugugi ohtlik. Konsulteerige arstiga ning teele. Ärge kartke lennata lennukiga. Peamine on kinnitada rihm kõhust allpool ning istuda tualettruumi lähedusse (sest seal on nüüd tarvis tihti käia).

Ning ikkagi erineb raseda puhkus tavalisest. Jah, diskoteegid teid just ei oota, eksootilised road pole samuti teie jaoks, ning vaevalt et mees laseb teil mägisuuskadel minema tormata. Parem oleks unustada ka Aafrika — te ei taha ju ometi mingit nakkust saada?

Reis ei tohi olla väsitav, seetõttu tuleks loobuda bussireisidest. Kuurordis ühildage ekskursioonid ning vaatamisväärsuste külastamised arsti poolt soovitatud rezhiimiga.

Saabumisel võiks igaks juhuks välja uurida ämmaemanda ja günekoloogi aadressid (kodus mõelge läbi tervisekindlustuse tingimused). Teiega ei juhtu midagi, kuid parem on siiski ette näha kõikvõimalikud variandid. Ärge unustage kaasa võtmast vitamiine ning vajalikke arstimeid, kuna neid ei pruugi kohapeal leiduda. Enne pikaajalist istumist või seismist tõmmake jalga elastsed sukkpüksid, et ennetada võimalike probleeme jalaveenidega.

Õnnelikku reisi!

Sündmused

Pikkus on umbes 20 cm. Kaal — 450 g.

Vaatamata sellele, et laps asub kiirendatud tempos rasva kasvatama, näeb ta veel välja punane ja kortsuline. Nahakate formeerub tunduvalt kiiremini, kui selle alla jõuavad moodustuda küllaldased rasvaladestused — seetõttu nahk ripub. Punetus on nahka kogunenud pigmentide tagajärg, mis muudab selle vähem läbipaistvaks.

Laps jätkab ümbritseva vedeliku vähest neelamist ning selle väljaviimist organismist uriini näol. Vedelik ja suhkrud, mida ta saab looteveest, on tema jaoks veel üheks tähtsaks toiduallikaks kõrvuti sellega, mida ta saab läbi platsenta ja nabanööri. Vedeliku neelamine võib esile kutsuda luksumise, mida te tunnete, kui loode hakkab teie sees otsekui hüplema.

include "$includes_dir/games/pcal.inc"; ?>