„Need helistamised ja telefonikontrollid olid ikka väga tihedad. Mõnel päeval pidi ta mind lausa iga tund kontrollima,“ kirjeldab Pille suhet armukadeda mehega. „Ta ei suutnud üldse, silme ees läks mustaks,“ meenutab Pille. „Ta ostis mõnel hetkel endale terve hulga kõnekaarte.“ Kui siis juhtus, et Pille ei võtnud too moment telefoni vastu ja mees tundmatult numbrilt hetke pärast uuesti ja Pille siis vastas, tuli sellest paksu pahandust…“

Kas armukadedus on normaalne armastusega kaasas käiv nähtus või taunitav tunne, millel pole tänapäeva moodsas maailmas kohta? Kust maalt algab haiglaslik armukadedus ja kust normaalne reaktsioon oma partneri käitumise suhtes?

„Armukadedaks tembeldamise kartuses ei julgeta tihti ka põhjendatud küsimusi oma partneri käikude kohta esitada. Ühelt poolt provotseerivad kaaslaseta firmapeod ja kutsed ühele armukadedust, teiselt poolt peetakse armukadetsemist naeruväärseks,“ räägib saatejuht Elo Mõttus-Leppik.

Üks skandaalsemate kurjategijate kaitsja Sven Sillar ja tema naine julgevad üksteisele küsimusi esitada. „Ma ei ole armukade, aga ma pean teadma, kus mu naine on,“ räägib Sven Sillar saates.

Saatejuht Katrin Tibari sõnul on ka ahistavat armukadedust: põhjendamatut kahtlustamist, luuramist, nuhkimist, mis mürgitab kooselu ja võib ilusa suhte asjatult ära rikkuda. „Pimedas armukadedusehoos hakatakse ohtu nägema kõiges ja kõikjal ning kaduda võib reaalsustaju,“ räägib saatejuht Katrin Tibar.

Saates selgub ka kuidas on eduka kirjaniku ja kolumnisti Justin Petrone suhteid armukadedus mürgitanud ja kus peituvad selle tunde juured? „Ma olin valmis ära tapma neid inimesi, kes kiusasid minu elu,“ kirjeldab Petrone oma tundeid.

"Avameelselt" on eetris täna kl 21 Kanal2`s.