Mehe vägivaldsusest hoolimata igatses Robi väga isa järele, kes peale lahutust poja elust kadus.

„Ta vahetevahel küsis mu käest, kas issi siis ei armasta mind! No minu süda tõmbus selle peale valust kokku,“ meenutab Lea Liitmaa valusaid hetki, mis talle siiani haiget teevad.

„Lapsed armastavad oma vanemaid tingimusteta ja isa või ema kadumine lapse elust mõjub väga traumeerivalt,“ räägib saate autor Elo Mõttus-Leppik. „Kuigi on muidugi olukordi, kus lahutus on vältimatu nagu see oli näiteks Lea Liitmaa puhul.“

„Üha tavalisemaks on muutunud meie ühiskonnas väljend: laste pärast ei tasu koos olla. Samuti on kujunenud vale arusaam, et kui laps on veel väike, siis lahutus teda väga ei traumeeri, sest ta nagunii ei saa veel maailmas toimuvast hästi aru,“ avab saate teine autor Katrin Tibar tänase saate teemat.

Saates räägib ka kirjanik Mait Raun, kes kasvatab üksi viieaastast tütart, kuidas lapse ema nad päevapealt maha jättis, enne kui tütar oli saanud kolmeaastaseks. „Ta muutus pööraseks kogu maailma suhtes,“ kirjeldab Mait Raun tütre käitumist peale ema lahkumist.

Saates räägivad veel filmipodutsent Ilmar Taska, helilooja Sven Grünberg, õppejõud Varro Vooglaid ja psühholoog Jüri Uljas.