Ligi 200-st kandideerijast kutsuti katsetele poolsada, kellest ülesannetega selekteeriti välja 12 eriliste võimetega selgeltnägijat, šamaani, nõida, maagi ja ennustajat, kes alustavad võistlust kristallkäe ja rahalise auhinna nimel. Osalejad pidid saatesse pääsemiseks läbima kolm vooru: musta kasti voor, ümbrikus olevate fotode äratundmine ning pagasnikuülesanne. Žüriiliikmeteks olid Peep Vain ja Garry Ginter, kasti ülesandes tegi kaasa topisemeister Janno Lang. Saa osalejatega tuttavaks!

Raeküla nõid Ingrid on ravitseja, kelle suurteks eeskujudeks ja õpetajateks on olnud nii Vigala Sass, Kaika Laine kui ka Gunnar Aarma. Oma töös kasutab ta spetsiaalset tajude kombinatsioon. Ingrid on esoteerikamaailmas tegev juba pikki aastaid, aga vahepeal elas ta välismaal. Nüüd on Ingrid tagasi ja tahab saates näidata milleks ta võimeline on.Keivo on rituaalnõid (26), kes töötab nii loitsude, riituste, kaitsetega ning tunnistab ka musta maagiat. Elab ja töötab ta Kesk-Eestis. Saates osalemiseks on ta saanud kutse varemgi, aga kuid siis polnud ta valmis. Nüüd aga tunneb Keivo, et aeg on küps ja ta on võimeline rinda pistma teiste võimekate esoteerikutega.

Bioenergeetik Ervin (57) on vana tegija ja ta on ka varem Selgeltnägijate tuleproovis osalenud, ning seda edukalt. Tema toonase teekonna finaali katkestas hilisem saatesarja võitja, selgeltnägija Alisa. Kuid nüüd on Ervin tagasi, et kõik oma varasemad kogemused ja uued oskused mängu panna ja võit koju tuua. Ervin on viimasel ajal käinud ennast täiendamas Inda meistrite juures ja see annab talle topelt enesekindluse, et seekordne teekond saates saab olema edukas. Sama meelt on ka Ervini tohutu fännklubi, kes oma lemmikule pöialt hoiavad.

Nõid-selgeltnägija Oksana (34) saab oma vastused kätte unenägudest kus näeb ette nii sündmusi kui surmasid. Oksana peab ennast pigem tajujaks kui selgeltnägijaks. Minevik ja olevik on talle selgemini tajutavad kui tulevik. Kuid vajadusel oskab ta lugeda ka märke tulevikust. Mida enesekindlamaks ta saab, seda rohkem ta tunneb, et peab inimesi aitama. Saatesarja avavõttel rääkisid teised osalised, et Oksanale on loodus rohkem andnud kui nõid Nastjale ja selgeltnägija Alisale kokku. Eks uus hooaeg näitab, kas neil juttudel on ka tõepõhi taga. Üks on kindel, Oksana pilk paneb võpatama ka kõige enesekindlamad skeptikud.

Sirje on ravitseja (49). Sirje eluteel on suured jalajäljed, mille on talle ette astunud tema ema, juba varem edukalt „Selgeltnägija Tuleproovi“ saates osalenud ravitseja Antonina. Just ema on olnud talle esimeseks õpetajaks esoteerikateekonnal ja seda sinnamaale, kui Sirje otsustas ennast edasi koolitada Venemaa parimate ravitsejate käe all. Ja nüüd on tihti ema see, kes hoopis Sirjelt nõu küsib. Ravitsemise kõrval on Sirje üha rohkem hakanud nõu andma ka suhete teemadel.

Gruusiast pärit Anzori (29) on mitmendat põlve maag-esoteerik. Juba mitmendat hooaega soovivad “Eesti Selgeltnägijate tuleproovist” osa võtta esoteerikud ka mujalt maailmast. Kui eelmisel aastal tegi “Eesti selgeltnägijate tuleproovi” saates eduka etteaste Ukraina selgeltnägija Zanna, siis sellel aastal olid üritajateks Venemaa, Kasahstani ja Gruusia ennast tõestanud selgeltnägijad. Anzori suutis avasaates üllatada nii võttemeeskonda kui televaatajaid, andes lugude kohta teavet, mis oli teadmata isegi produtsentidele, Anzori peab oluliseks mitte lihtsalt näha ja tajuda, vaid võimet ka midagi muuta. Igatahes Eesti inimesed võtsid Anzori koheselt omaks.

Enela (36) on noor ja andekas inglitüdruk, kelle tugev empaatiavõime aitab tunnetada ja tajuda märke. Enela teeb esoteerikamaailmas alles esimesi samme, aga koostöös oma õega on nad suutelised päris üllatavate tulemusteni jõudma. Enela on õrna hingega tundlik inglitüdruk, kes suhtub ümbritsevasse positiivselt ja kui olla tema suhtes avatud ja mõistev siis saab see kuhjaga tasutud, sest nii võid sa saada enda kohta teada asju, millest sul aimugi polnud.

Tajuja Tiina (63) töötab energiatega ja suhtleb teispoolsusega. Suure osa oma teadlikust elust õpetajaametit pidanud Tiina kuulub oma päritolult kuulsasse Taulide torupillidünastiasse. Kuid helin mis teda terve ta teadliku elu on saatnud on pigem esoteerikavaldkonda kuuluv. Nägemused ja ennustused tulevikust, ehk märgid, on teda saatnud läbi lapsepõlve. Mida aeg edasi, seda selgemalt on ta neid märke lugema õppinud.

Jüri (74) on mees meie hulgast. Kes poleks teleri vahendusel kaasa proovinud teha neid ülesandeid, mis saates osalevatele võistlejatele ette antakse. Jüri on üks neist kes kõik varasemad hooajad on järjekindlalt proovinud selgeltnägijate tuleproovi katseid kaasa teha. Nüüd on ta otsustanud tuleproovi ka ise läbi teha. Hoiame siis talle pöialt, sest pole ju varem olnud kedagi kes meie, kui TV vaataja, esindamise enda õlule võtaks.

Flamingo (61) on kollane maag, kes teab, et tuleproovi nõiad üritavad teineteist kõikide vahenditega segada ja takistada ning seetõttu kaitseb ta ennast ja oma võimed musta maski taha. Tema abivahendiks on must kepp. Ta on sarja ajaloo kõige salapärased osaline. Kes ta täpselt on, kust ta tuleb jääb saladuseks kuni saatesarja lõpuni, või kas jääb?

Ukraina juurtega Irina (25) on oma selgeltnägemise võimed saanud pärast vanaema surma. Tema põhilisteks abilisteks on ruunid ja tarokaardid. Ja mida kaugemale saates ta jõuab seda paremini ja täpsemalt tal kaardid ette jutustavad. Seda kohati nii täpselt, et isegi saate külalised on hämmingus, et kuidas on võimalik nii detailselt rääkida asjadest mis on seni olnud vaid kiivalt hoitud saladuseks.

Geit on maag, (34) kelle tugevaimaks küljeks on energiaväljade lugemine. Tema õpetajaks on tuntud ja kogemustega vaimse arengumaagia juht Hannes Vanaküla. Geit ei jäta kedagi külmaks. Juba tema ilmumine võttekohta tekitab inimestes aukartust. Isegi siis kui noor maag ei ütle ühtegi sõna on tagasiside olnud positiivne ja inimesed väidavad, et saavad tast aru ja neile Geit meeldib. Selline ühel lainel kulgemine on meie saatesarjade ajaloos esmakordne ja jääb vaid imestada kuidas ta seda kõike teeb. Ja võime etteruttavalt öelda, et hooaeg kujuneb talle edukaks.