Vaata fotosid:

31aastase Kristeli algne kaal oli 109 kg. Naine otsustas saatesse minna eelkõige terviseprobleemide tõttu. Arst saatis teda ka maooperatsioonile, kuid selleks ei jagunud Kristelil ei raha ega julgust.

Mis oli kõige raskem?

Iga päev trenni teha. Eriti just nädalavahetustel, toidu puhul oli raske 100% magusast (suhkrust) loobumine.

Kuidas muutis saatesse tulek sinu igapäevaelu?

Minu päev hakkas kulgema plaani järgi, varem tegin seda, mis pähe tuli, ja siis, kui tuju oli. Iga päev pidin ise süüa tegema, enam ei saanud nii, et täna ei viitsi ja võtan poest mingi valmistoidu või poolfabrikaadi.

Kuidas on muutunud sinu elu pärast kaalukaotust?

Ma saan tavalisest (igast) poest riideid osta, tervis on super korras (varem olid jalad ja just põlved stabiilselt paistes, see on nüüd kadunud) ja mis põhiline — ma olen õnnelikum ja aktiivsem.

Mida soovitad neile, kes on ülekaaluga hädas, kuid ei suuda probleemi lahendamiseks esimest sammu teha?

Tuleb kõigepealt ise endale selgeks teha, miks on vaja kaalust alla saada, kuidas see su elu mõjutab ja mis võib juhtuda siis, kui kaal jääb nii nagu see on või veel hullem — tõuseb. Siis tuleks rääkida lähedastega, pere ja sõpradega, rääkida neile mida nemad saavad teha sinu toetamiseks, rääkida neile oma hirmudest ja muredest, et nad sind paremini mõistaks. Siis tuleb juba meeles pidada, et valitult teelt kõrvale langemine on ainult enda ja mitte teiste petmine ega mõjuta ainult sind ja sinu tervist.

Vaata, kuidas kulges Kristeli jaoks kaalulangetus uuest saatesarjast “Kaalul on rohkem kui elu”, mis on eetris täna kell 20:00 TV3-s!