Abikaasa ja ämma terrori alt maale põgenenud Alli on võtnud julguse oma eluga ise edasi minna. Alli elu esimese abikaasaga ei läinud nii, nagu Alli lootis. Eluraskused, millega silmitsi seisti, mõjutaids ka lapsi ning probleemid hakaksid tasapidi kasvama, ka vägivald muutus igapäevaseks.

"Kuni saatetiimi tulekuni elas Alli oma uue mehega ja kaheksa lapsega majas, kus puuduvad elementaarsed elamistingimused, ka vesi ja kanalisatsioon ning elekter tuuakse uskuge või mitte, pikendusjuhtmega õuest asuvast kilbist,” kirjeldab “Kodutunde” toimetaja ja saatejuht Anneli Lahe Naistekale.

"Pere peab kuus hakkama saama umbes 700 euroga, heal kuul on neil käes 900 eurot. Tuleb tasuda kõik vajalikud elamiskulud, mõelda toidulaua peale ja soetada lastele vajalikud riided.Kuidas seda kõike sellesse summasse mahutada, see on omaette kunst, mida arvatavasti valdavadki just Alli tüüpi pereemad, sest midagi muud ei jää lihtsalt üle. Tuleb hakkama saada ja nii jääbki kõik see, mis otseselt hinge sees hoidmiseks pole vajalik, tahaplaanile," annab Lahe ülevaate Viljandimaa pere igapäevast.

Kuid mis see on, mis sunnib naisi enne uue sammu astumist nii palju kannatama, sünnitama perre veel laps ja saama tänutäheks näiteks murtud ninaluu? Ka sellele püüame läbi selle pereloo vastust saada. 

"Kodutunne" on eetris täna kl 20.30 Kanal 2`s.