“Maja, kus hetkel Heldila oma poja lastega elab, sai kunagi oma kätega üles ehitatud, just selles majas alustas Heldila ka oma pereelu. Remonti pole see maja ammu näinud, sest saatuse tahtel tuli Heldila tegeleda kõige muu kui maja remondiga. Esmane, mida see maja vajas, oli kanalisatsiooni sisse toomine. Pole ju normaalne, kui 78aastane vanamemm pisipõnne läbi õue saunatamas käib,” kirjeldab Lahe suure pere elutingimusi.

"Heldila ise on 35 aastat töötanud Tõrma karusloomakasvatuses brigadirina. Sealt jäi ta ka pensionile. Lisaks pojale ja pojalastele on ta üles kasvatanud ka kasutütre, kes oli kõigest kolmeaastane, kui ta ta nende perre tuli. Siit läks ta 18 aastaselt ka oma elu peale.

Jah, ega Heldilale ka pisarad võõrad pole, kuid neid lubab ta endale harva. Vaid siis, kui hakkab mõtlema tuleviku peale, kui teda ennast enam pole. Mis saab siis lastest?

Heldila tegemisi ja toimetusi vaadates meenus mulle mu omaenda vanaema, kes vaatamata kõikidele eluraskustele suutis säilitada noorusliku hinge ja optimistliku meele viimaste elutundideni ja ma loodan siiralt, et neid elupäevi Heldilale ikka jaguks pikaks ajaks," räägib Lahe.

Kodutunne on eetris täna kl 20.30 Kanal2`s.