Kui ühel päeval annab vähk lootust, siis teisel päeval on Andresel tunne, et kohe-kohe koputab uksele viktaimees. Ja nii mööduvadki Andrese päevad enamjaolt voodis lebades ja telerit vaadates. Jõudu ühest ruumist teise liikumiseks Andresel enam pole ning jaks on lõppemas ka Siretil.

Tema ainsaks unistuseks oleks mõni vaba hetk, kus ta saaks minna metsa, oma mõtteid koguma... Selle asemel tuleb Siretil aga kuidagimoodi päevast päeva eluga edasi liikuda. Kunagi kokaks õppinud Siret on juba 22 aastat leiba teeninud köögiabilisena Maarjamõisa haiglas, tema koolitada on kolm noort neidu Kätlin, Krete ja Jaanika, kellest sirgumas tulevased naised ja emad. Et ots-otsaga kokku tulla, on tulnud teha ka palju lisatöid. Selle kõige kõrval vajab hoolt ka Andres ja seda tingimustes, kus pole ei tualetti, pesemisruumi ega muid mugavusi.

See kodu on Sireti lapsepõlvekodu, oma rõõmude, murede ja mälestustega. Kuus aastat tagasi suri Sireti isa, Viie aasta eest lahkus siit ilmast Sireti ema. Elavate kirjas pole ka Siretist üheksat aastat vanemat venda, kes Nõukogude armeest koju tinakirstus toodi.

Nii ongi Siretile jäänud vaid tema lapsed, kelle nimel on ta valmis pingutama. Ajad, mil Andresega miskit toredat ette võttis, on jäänud minevikku. Jäänud on vaid Andrese huumorimeel, keele teritamisest on saanud aseaine rattasõidu-ja kalstamisele. Andrese seltskondlik meel oli teada tuntud ka sõprade seas, kellega Andres armastas nii mõnigikord aega veeta tol ajal palju kuulsust kogunud kõrtsis 16 KANNU. Just seal jäi Andresele silma ka Siret.

“Saatuselöökidest tingitud nõrkusehetked pole selles peres haruldased. Säilitada usku, kui pole pole jõudu jalgugi alla saada, pole just kergete killast,” ütles saatejuht Anneli Lahe Naistekale.

"Kodutunne" on eetris täna kl 20.30 Kanal2`s.