“Kodutunne” tuleb täna appi suurperele, kelle kurba lugu nägime ka 2010. aastal saates “Rääkimata lugu”. Siis vaid aasta varem perepoja kaotanud vanemad Vika ja Mati on tänaseks jõudu kogunud ja nii palju kui võimalik oma majapidamist kõpitsenud. Üheks suureks jõuks pere tegemistes on usk ja veendumus, et nende kaheksa-aastane poeg, kes isa traktorirataste all koduhoovis hukkus, on kusagil kõrgel ja vaatab pere tegemisi sealt. “See hetk ei unune mitte iialgi ja ükskõik, mida ma teen, on mul poja pilt silme-ees. Aeg seda valu ei leevenda,” räägib Vika pisarsilmil.

Pere toimetulek on kohati keeruline. “Teinekord on ka raske, siis läheme metsa, korjame marju ja seeni ja elatume nende müügist,” räägib Vika. Suureks toeks majapidamises, kuhu kuuluvad ka viis siga, lehm ja muud loomad, on pereisa Mati, kellega Vika kohtus kohe pärast keskkooli. Vaatamata rasketele üleelamistele ja suurele, 25-aastasele vanusevahele, hoiavad mees ja naine ühte.

Vika ja Mati on viimase kolme aasta jooksul palju ära teinud. 1936. aastal ehitatud maja on soojustatud ja saanud uue ilme, paigaldatud on uus katus, küttekolded ja ka veevärk on majja sisse veetud. “Kodutunne” aitab neile ehitada köögi ja söögitoa, sest suurperes on just köök see koht, kus pereema enamuse oma ajast veedab.

Anneli Lahe juhitud südamlik “Kodutunne” on Kanal 2s täna kell 20:30, kohe pärast uut kodumaist doksarja “Keda ma küll armastasin?!”.