ANDRUS AVARAND

Retseptid

Esimene eelroog: Kalasalat

Vaja läheb:

jääsalatit

soolalõhet

Mozzarella juustu

päikesekuivatatud tomateid

punast sibulat

mett

sidrunimahla

oliivõli

Valmistamine:

Tükelda kõik komponendid ja sega omavahel. Tee meest, sidrunimahlast ja oliivõlist kaste ja lisa salatile. Serveeri!


Teine eelroog: Kukepirukas (Broileripirukas)

Vaja läheb:

soolast muretaignat

sibulat

sellerit

küüslauku

tomatit

kuiva punast veini

maitseaineid

broilerifileed

muna

rõõska koort

Valmistamine:

Tee valmis muretaigen või osta see poest, tükelda komponendid ning lisa pirukale. Tee peale munast ja rõõsast koorest kaste, vala pirukas üle ja pane ahju. Serveeri külmalt.


Pearoog: Seakael mee ja sinepiga

Vaja läheb:

kaelakarbonaadi

mett

sinepit

sibulat

Valmistamine:

Marineeri liha mee ja sinepiga, lase ööpäev seista, enne ahju panekut pane mett ja sinepit juurde, pane lihatükk küpsetuskotti ja pane juurde sibulad. Küpseta mitu tundi, kontrolli termomeetriga liha valmisolekut, serveeri salatiga.


Magustoit: Kohupiima purukook

Vaja läheb:

võid

suhkrut

jahu

mune

kohupiima

hapukoort

sidrunimahla

õuna

mannat

Valmistamine:

Tee võist, suhkrust, jahust, mannast ja munadest puru — lao sellest pool pannile. Tee valmis kohupiimast, hapukoorest, õuntest ja sidrunimahlast ühtlane mass ja lisa purule, laota peale ülejäänud puru ja küpseta tunnike 200 kraadi juures.

KÄTLIN VALDMETS

Retseptid

Esimene eelroog: Juustu-lõhepirukas

Vaja läheb:

jahu

küpsetuspulber

sool

vahukoor

porrulauk

või

juust

külmsuitsulõhe

till

muna

vahukoor

valge pipar

Valmistamine:

Sega jahu küpsetuspulbri ja soolaga, seejärel pehme võiga. Lisa rõõsk koor. Sega tainas ühtlaseks, suru võiga määritud lahtikäiva vormi põhja. Hauta tükeldatud porrut võis 2-3 minutit. Tükelda juust kuubikuteks ja lõika kala viiludeks. Laota juust, kala, porru ja hakitud till tainale. Sega rõõsk koor ja valge pipar lahtiklopitud munadega. Vala pirukale. Küpseta 200-kraadises ahjus 40 minutit.

Teine eelroog: Kreveti-avokaadosalat

Vaja läheb:

avokaado

laim

krevetid

majonees

koriander

sool

must pipar

Valmistamine:

Poolita avokaado, eemalda kivi ja eralda lusikaga viljaliha. Pigista viljalihale laimimahl ja tükelda avokaado väiksemaks. Osa viljalihast püreesta kahvliga ning maitsesta soola ja pipraga. Sega avokaado, krevetid ja hakitud koriander majoneesiga ning maitsesta soola ja pipraga ja serveeri.


Pearoog: Kana karri kookospiimaga

Vaja läheb:

riis

läätsed

kana

seened

porru

sibul

kookospiim

karri

ingver

Valmistamine:

Kuumuta pannil õli ja pruunista selles kanafilee. Lisa ingver ja hiljem sibul/porru ning jätka kuumutamist. Lisa kookospiim ja karri. Keeda riis. Keeda läätsed. Serveeri.


Magustoit: Manhattani toorjuustukook

Vaja läheb:

küpsiseid

suhkrut

või

toorjuustu

suhkrut

muna

vanillisuhkrut

hapukoor

Valmistamine:

Sega purustatud küpsised, suhkur ja sulatatud või. Suru küpsisepuru lahtikäiva koogivormi põhjale. Pane külmikusse. Valmista täidis. Sega kõik ained omavahel, soovi korral vahusta kergelt mikseriga. Vala täidis küpsisepõhjale ja küpseta 180kraadises ahjus 25-30 minutit, kuni mass on enam-vähem hüübinud. Lase 20 minutit jahtuda. Sega hapukoor, suhkur ja vanill, vala ettevaatlikult jahtunud koogile. Küpseta 230kraadises ahjus 5-7 minutit, kuni on näha, et hapukoorekiht on pealt veidi kuivemaks muutunud. Lase enne serveerimist põhjalikult jahtuda. Serveeri nt värskete marjadega, lisandiks on maasika-mündisalsa palsamiäädikaga.

CIIZUD aka REELIKA JA KIRSIKA

Retseptid

Esimene eelroog: Peekonisalat vutimunadega

Vaja läheb:

2 karpi vutimune

350g suitsupeekonit

200g kurki

200g tomatit

väike pea jääsalatit

Valmistamine:

Munad keeta, peekon praadida, ülejäänud koostisosad tükeldada ja segada kõik omavahel kokku ning maitsestada


Teine eelroog: Koorene lõhesupp

Vaja läheb:

500g lõhet

vahukoor

köögiviljad (seller, hernes, porru, porgand)

Valmistamine:

Lõhe praadida, lisada juurde köögiviljad, mis tuleb ka õrnalt läbi praadida. Seejärel lisada vahukoor ja maitsestada


Pearoog: Maisihelveste ja parmesani paneeringus kana

Vaja läheb:

kanafileed

maisihelbeid

Parmesani juustu

riisi

köögivilju

suitsujuustu

Valmistamine:

Kanafilee paneerida muna, purustatud maisihelveste ja parmesani juustus. Küpsetada ilusaks kuldpruuniks. Lisandiks läheb kõrvale riis, suitsujuustukaste ja soe köögiviljawok.


Magustoit: Marja-Besee tort

Vaja läheb:

hapukoort

mune

jahu

marju

Valmistamine:

Küpsetada biskviit, mille vahele läheb besee ning vahukoor, kaunistuseks marju.

KATI SAARA VATMANN

Retseptid

Esimene eelroog: hapukapsasupp

Vaja läheb:

lambaliha

hapukapsast

makarone

kartulit

Valmistamine:

Pane kõik korraga keema ja keeda ühtlasel tulel mitu tundi. Serveeri kuumalt.


Teine eelroog: puljong lisanditega

Vaja läheb:

kana

vett

Erinevaid lisandeid:

pelmeene

mune

salateid

Valmistamine:

Keeda puljong kanast ja veest, valmista ette erinevad lisandid - keeda munad, prae pelmeenid, haki salatid. Serveeri!


Pearoog: lambapraad

Vaja läheb:

lamba esijalgu

kartuleid

porgandeid

Valmistamine:

Lao pannile soolaga määritud lamba jalad, pane ahju. Lase mitu tundi küpseda. Pööra ringi, maitsesta ja pane ahju tagasi. Lisa kartulid ja porgandid ning lase pannil küpseda. Serveeri kui kartulid on pehmed.


Magustoit: pannkoogid

Vaja läheb:

odrajahu

mune

piima

õunu

Valmistamine:

Tee munast, piimast ja jahust pannkoogitaigen, lisa tükeldatud õunad, prae ja serveeri!

MATU

Retseptid

Esimene eelroog: Juurviljad dipikastmega

Vaja väheb:

hunnik erinevaid juurvilju

hapukoort

dipikastme segu

Valmistamine:

Puhasta ja haki juurviljad, valmista dipikaste ja serveeri.


Teine eelroog: Seenesupp

Vaja läheb:

450g kukeseeni

1sl võid

240g suitsujuustu

2 küüslauguküünt

2 viilu saia (koorteta)

1 sibul

1l vett

1 köögivilja puljongikuubik

Valmistamine:

Puhasta seened mustusest, tükelda. Sulata potis või ning pane seened sinna praadima, Tükelda sibul ning küüslauk ning lisa seentele. Kuumuta kuni seentest eralduv vedelik on aurustunud. Valmista kuumast veest ja puljongikuubikust puljong ning lisa seentele. Lase õrnalt keema. Koori suitsujuust ning riivi jämedama riiviga peeneks (riivi puudumisel võid suitsujuustu ka tükeldada). Lisa supile ning sega pidevalt, et juust täielikult lahustub. Lisa supile saia tükid ning püreesta kuni supp on kreemise konsistentsiga. Lase õrnalt keema ning vajadusel maitsesta soola-pipraga.


Pearoog: Pasta Pollo Bella

Vaja läheb:

kana

ananass

hapukoor

karri

peekon

sibul

riivjuust

Valmistamine:

Keeda pasta, pruunista kana, peekon, karri, sibul ja lisa koos juustuga pastale. Sega, lisa ananass ja serveeri.


Magustoit: Kamavaht

Vaja läheb:

vahukoor

maitsestamata jogurt

Ricotta kohupiim

kamavaht

vaarikad

küpsised

Valmistamine:

Vahusta vahukoor, maitsestamata jogurt, ricotta kohupiim ja kamavaht, pane pokaalidesse. Valmista vaarikatest kerge toormoos ja lisa vahule. Lisa kaunistuseks küpsiseid.