Birgit Õigemeel

 „Õhtusöök Viiele" uue hooaja avavad superstaarid Birgit Õigemeel ja Liis Lemsalu, muusik Mihkel Mattisen, ajakirjanik Sven Soiver ja fotograaf Ardo Kaljuvee. Esimesena külalisi võõrustavat Birgit Õigemeelt ei teadnud mõni aasta tagasi mitte keegi, tänaseks on ta tunnustatud laulja, kelle lauljakarjäär sai õige hoo sisse „Eesti otsib superstaari" esimesel hooajal, kui ta selle võitis. Tänaseks on Birgitil ilmunud kolm albumit ning neljas on valmimas. Birgit armastab kokkamist, hästi süüa ja külalisi võõrustada.

Retseptid

Esimene eelroog: Tortillarullid

Vaja läheb:

Ruccolat

Toorjuustu

Sidrunit

Soola

Tortillasid

Valmistamine:

Tee toorjuustust ja ruccolast ühtne mass, lisa sidrunikoort, määri see tortilladele, pane vahele meelepärast ja keera rulli, lõika juppideks ja serveeri!

Teine eelroog: Kitsejuustu salat

Vaja läheb:

Erinevat salatit

Kitsejuustu

Röstsaia

Valmistamine:

Valmista erinevatest salatitest salat. Pane ahju röstsaia tükid, lisa kitsejuust ja natuke mett. Küpseta mõni minut ja serveeri salatiga.

Pearoog: Part kartulipüreega

Vaja läheb:

Maitsestatud pardifileed

Kartuleid

Porgandeid

Punast veini

Valmistamine

Prae part pannil kiirelt mõlemalt poolt ning seejärel pane veerand tunniks ahju küpsema. Tee kartulitest ja porganditest püree, punasest veinist kaste ning serveeri.

Magustoit: Juustukook maasikamoosiga

Vaja läheb:

Küpsiseid

Toorjuustu

Võid

Muna

Maasikamoosi

Valmistamine:

Tee valmis küpsistest ja võist põhi, lao see koogivormi põhja. Toorjuustust ja munadest valmista kattekiht, lisa see koogipõhjale ja pane ahju. Küpseta ning serveeri maasikamoosiga.

Ardo Kaljuvee

Ardo Kaljuvee on tuntud seltskonnafotograaf, kes teenib igapäevast leiba ajakirjas Kroonika, kuid on hakkama saanud isikunäitusega. Varasemalt on mees pidanud erinevaid ameteid, kuid ikka ja jälle fotograafia juurde tagasi tulnud. Ardo graafikud on kuude viisi ette broneeritud - firmapeod, pulmad, tootepildistamised ja lisaks töö ajakirjas. Ardo on mees, kes hoiab seltskonda koos - tal on alati mõni lugu rääkida, alati midagi naljakat öelda. Ardo fotoaparaadist on sündinud mitu fotonäitust ning tema kaamera ees on poseerinud ilmselt iga eestlane, kes ühel või teisel viisil kuulus on. Seal kus on pidu, seal on ka Ardo!

Retseptid

Esimene eelroog: Krevetisalat mangokastmega

Vaja läheb:

Salatisegu

Tomateid

Krevette

Mangokastet

Küüslauku

Valmistamine:

Krevetid praadida, lisada küüslauk ja mangkokaste, laotada need salatisegule ja serveerida!

Teine eelroog: Bruschettad

Vaja läheb:

Saia

Parma sinki

Pestot

Trüffliõli

Tomateid

Valmistamine:

Bruschettadele laduda pestot, parma sinki, õli ja tomatit, serveerida!

Pearoog: Tom Kha Gai

Vaja läheb:

Kanafileed

Kookospiima

Küüslauku

Sidrunheina

Šampinjone

Valmistamine:

Hautada kanafilee, lisada šampinjonid, sidrunhein, küüslauk ja kookospiim. Keeta ja serveerida!

Magustoit: Doominojuustukook

Vaja läheb:

Doomino küpsiseid

Toorjuustu

Võid

Sidrunit

Muna

Maasikaid

Valmistamine:

Valmistada võist, munast ja küpsistest põhi, sellele panna toorjuustu, sidrun, muna mass, küpsetada ja jahutada. Serveerida maasikate või maasikatoormoosiga.

Mihkel Mattisen

Mihkel Mattisen alustas oma muusikuteed juba paarkümmend aastat tagasi, kui tegi sõber Jussiga hittbändi JAM. Sellele järgnes soolokarjäär ning viimasel ajal armastab Mihkel pigem kaadri taga nokitseda. Nii produtseerib ta lugusid näiteks Violinale ja Birgit Õigemeelele. Sel talvel võib teda koos viimasega ka jõulutuuril kohata. Mihkel teeb kodus süüa küll, kuid suurem asi kokk ta ei ole. Saatesse on ta kohale vedanud 1200€ maksma imemasina, mille abil valmivad kõik tema toidud.

Retseptid

Esimene eelroog: Peterselli naps ja pesto-parma-amps

Vaja läheb:

Basiilikut

Küüslauku

Õli

Juustu

Parma sinki

Kuivikuid

Peterselli

Sidrunit

Suhkrut

Valmistamine:

Valmista pesto, määri see kuivikutele ja lisa peale parmasink. Tee blenderis valmis sidrunist, petersellist ja suhkrust jook, serveeri viinapitsides!

Teine eelroog: Šampinjonisupp

Vaja läheb:

Šampinjone

Rõõska koort

Vett

Jahu

Maitseaineid

Valmistamine:

Tükelda seened, lisa vesi, jahu ja rõõskkoor. Maitsesta. Kaunista rohelisega ja serveeri!

Pearoog: Kana selleripüreega

Vaja läheb:

Sellerijuurikat

Kanafileed

Kappareid

Sidrunit

Õli

Valmistamine:

Valmista sidrunist, kapparitest ja õlist kastmemoodi salat. Pane kana aurutama. Sellerijuurikast valmista püree. Serveeri!

Magustoit: Puuviljavaht

Vaja läheb:

Külmutatud õunu ja pirne

Üks munavalge

Jääd

Valmistamine:

Tükelda õunad ja pirnid ning pane need paariks tunniks sügavkülma. Hiljem vahusta üks munavalge, lisa jäätunud puuviljad ja jää. Purusta ja serveeri jääkülmalt!

Sven Soiver

Sven Soiver on kõigile teada telemees TV3 ekraanidelt. Lisaks tööle uudistetoimetuses annab ta Tallinna Ülikoolis meediateemalisi loenguid, mängib jalgpalli, surfab ja tegeleb paljude muude põnevate asjadega. Sven süüa teha ei oska, oma koduköögis asjatab ta kolmandat korda, kusjuures esimesel korral pani köögi põlema.

Retseptid

Esimene eelroog: Tikuvõileivad

Vaja läheb:

Erinevaid juustusid

Erinevaid vorste

Tumedat leiba

Oliivõli

Valmistamine:

Tükelda leivad, lao peale erinevad komponendid, kaunista ja serveeri!

Teine eelroog: Tomati-mozarella salat

Vaja läheb:

Tomatit

Mozarella juustu

Basiilikut

Oliivipastat

Oliiviõli

Balsamico äädikat

Valmistamine:

Viiluta tomatid ja mozarella, lao taldrikule, lisa oliivõli, oliivipastat, balsamico äädikat ja basiilikulehti. Serveeri!

Pearoog: Lõhe salatiga

Vaja läheb:

Lõhemedaljone

Laimi

Soola-pipart

Võid

Erinevat salatit

Kirsstomateid

Idusalatit

Oliivõli

Valmistamine:

Pane hõbepaberisse lõhe medaljon, tükk võid, soola-pipart ja laimiviile ning aseta kala 20 minutiks ahju. Valmista idudest, kirsstomatitest ja salatilehtedest salat ja serveeri!

Magustoit: Peedimagustoit

Vaja läheb:

Kakaokohupiima

Peedimahla

Želatiini

Valmistamine:

Sega omavahel peedimahl, kohupiim. Lisa juurde sulatatud želatiin ja pane külma seisma. Serveeri mõne tunni pärast rohelise lehega.

Liis Lemsalu

Nädala viimase õhtusöögi valmistab viimane „Eesti otsib superstaari" võitja Liis Lemsalu, kes elab Nõmme mändide all ning sinna ka osalised sööma kutsub. Liis on aktiivselt laulmisega tegelenud pärast superstaarisaate võitu, varem oli ta hobilaulja kes käis WAF laulu- ja tantsukoolis. Suvel keskkooli lõpetanud Liis on otsustanud hetkel tegeleda edasi laulmisega, lisaks on ta avastanud enda jaoks jõusaali ning tihti võib teda Nõmme mändide all jooksmas näha. Sööke valmistades läheb Liis kindla peale välja, kuid kas makaronid õnnestuvad nii nagu peab, näeb juba saates.

Retseptid

Esimene eelroog: Sinihallitusjuustu snäkid

Vaja läheb:

Lehttaigen

Sinihallitusjuust

Pirn

Valmistamine:

Lõika lehttaigen neljakandilisteks tükkides, laota peale pirniviilud ja sinihallitusjuust, pane umbes kümneks minutiks 200 kraadisesse ahju. Serveeri!

 

Teine eelroog: Couscous köögiviljade ja kanaga

Vaja läheb:

Couscous

Praetud kana

Köögiviljad

Valmistamine:

Keeda puljongis couscous, prae kana, lisa juurde juurviljad ja keedetud couscous. Serveeri!

Pearoog: Cannelonid

Vaja läheb:

Brokkolit

Erinevaid juuste

Maitseaineid

Cannelonisid

Valmistamine:

Sega omavahel erinevad toorjuustud, lisa keedetud brokkoli ja maitseained, täida cannelonid ja pane 40 minutiks 200 kraadisesse ahju. Cannelonidele võib teha peale piimakastme, et nad kiiremini küpseksid. Peale raputada parmesani juustu. Serveeri!

Magustoit: Brownie

Vaja läheb:

Šokolaadi

Suhkrut

Jahu

Võid

Valmistamine:

Sega munad suhkruga, lisa sulatatud või ja šokolaad, sega ühtlaseks massiks. Lisa jahu ning vala taigen vormi - küpseta paarkümmend minutit 200 kraadises ahjus. Lase jahtuda ja serveeri!