Viimane aasta on olnud nagu seiklusrada — sa olid kõige põneva keskpunktis ning finišeerisid pulmapäeval võitjana (abikaasana!). Oma tavalise elu juurde pöördumine võib nüüd üsna raske ja nõme tunduda — enam pole kooke, mida maitsta, ja nimekirju, mida koostada, muust toredast rääkimata. Ekspertide sõnul on selline vastabiellunute meeleolulangus üha sagedasem. "Aina rohkem kurdetakse mõned kuud pärast pulmareisi igavuse ja pettumuse üle,” tõdeb raamatu “What About Me? Stop Selfishness From Ruining Your Relationship” autor Jane Greer.

Millest selline tujutus? Pulmad on muutunud üha isikupärasemaks. Selle asemel et lihtsalt otsustada, kas pidulaual peaks olema liha või kala, pööratakse palju enam tähelepanu ainulaadse sündmuse organiseerimisele… ja tüdrukuteõhtule. Selle kõigega võrreldes
tundub igapäevaelu muidugi tapvalt igav ja sobimatu. Lahendus: kanna oma pulmaeelne ärevus üle ka abielusse. “Võta pulmi kui ühise teekonna algust, mitte kui sihtkohta,” soovitab Greer. “Planeerige ka edaspidi koos asju, mis teid mõlemaid erutavad.” Ja nüüd mõned soovitused.

Loe Cosmo juuninumbrist:
• Intervjuu: Olivia Wilde’i enesekindluse manifest

• Pulma-special! Mesinädalad, pihtimused, moe- ja ilugiid

• Festivalisuvi 2011 + festivaliriietus

• 3 meest räägivad avameelselt abielust

• Miks sa näksid?

• Ohtlik suvehaigus

• Sinu suvine esmaabi

Hinda algusaegu

Paljud paarid lükkavad pulmareisi erinevatel põhjustel edasi, ent Greeri sõnul on asja võti siiski millegi ootus, isegi kui selleks on vaid mõnepäevane minireis või kodupuhkus.

Kuigi pulmajärgsed tujukõikumised võivad kesta kuni aasta, kipub enamik naisi rutiinilaksu tajuma eriti teravalt just vahetult pärast pulmi. Psühhoterapeut JoAnn Magdoff soovitab plaanida kohe pisiüritusi: süüa koos viimased pulmatorditükid, kokata oma esimene õhtusöök abielupaarina või avada õhtul võileiva kõrvale pulmapeost alles jäänud vahuvein.

Hoogu juurde

“Kuna enamik paare elab koos juba enne abielu, pole neil pärast vaja teineteisega kohaneda,” ütleb Greer. Värskenda kooselu pärast pulmi kingituste lahtipakkimisega, lao vannituppa nimetähtedega rätikud ja kasuta pulmadeks kingitud klaase. Võid ka mööblit ümber paigutada või magamistoa üle värvida, et ühist elumuutust teid ümbritsevasse keskkonda kaasa tuua.

Ka pärast pulmi näe suhte nimel jätkuvalt vaeva — näiteks minge kahekesi tantsukursustele. Lisaks naudi uusi pisiasju, kas või seda, kui keegi kutsub sind esmakordselt uue perekonnanimega.

Keskendu tulevikule

Korraldage koos üritusi, mida saab põnevusega oodata — tehke soolaleivapidu, kutsuge oma vanemad õhtusöögile või viige sõbrad välja sööma. Ning püüdke elada nii, et elu oleks täis uusi kogemusi ja seiklusi, olgu selleks siis reisipalavik või kolimismõtted. Nii püsid vaimselt terve ja saad aru, et tulevik on helge ning su elureis alles algab.