Ajaloost rääkides on Helsinki ja Tampere messid juba kauaaegsed tegijad - suurim neist kahest, Helsinki Mennään Naimisiin-Messu, on toimunud sellises Helsingi tuntud kohas nagu Wanha Sadama (Vana Sadam).

Tampere mess toimub samuti linna keskel vägagi heas ning suures Tampere Talos.

Lillepaviljoni valik oli meie arvates õige, kuigi messi jooksul sai selgeks, et Lillepaviljoni ja kõrval asuva Carina restorani ruumidest jääb väheks - rahvast oli tõepoolest palju.

Lillepaviljoni keskele oli üles pandud lava koos catwalk'i, prozhektorite, helinduse ja kõige muu sinna juurde kuuluvaga. Ümber lava ja ka maja teistesse ruumidesse olid paigutatud eksponendid, kes messi uudsuse tõttu olid endale võtnud suhteliselt tagasihoidlikud pinnad.

Messile olid välja tulnud väga erinevad tegijad alates fotograafidest, helitehnika rentijatest kuni interneti kaudu huvilistele tasuta pulmateemalist informatsiooni pakkuvate pulma- ja peaoagentuurideni välja.

Meie messi puhul oli omalaadne see, et kui mujal maailmas on need messid rohkem uute pulmakleitide ja meesterõivaste kollektsioonide näitamise aeg, siis meil oli see rohkem erinevaid pulmaisasid ja agentuure reklaamiv üritus.

Nagu esimese messi korraldamise juures ikka, valitses korraldajate poolel pisikene segadus, mis küll ei häirinud messi kulgemist omasoodu.

Messikülaliste jaoks oli välja pakutud väga tihe ja värvikas eeskava, mis algas kella kaheteistkümnest ja kestis väikeste vaheaegadega kuni messi lõpuni. Eeskava juhtisid Eestis väga tuntud õhtujuhid, kes aja kulgedes muutusid aina lõbusamaks ja ülevoolavamaks.

Ilmselt polnud korraldajad arvestanud nii suure külastatavusega ja selle pärast oli eeskava ajal suhteliselt raske tutvuda messiboksides toimuvaga või üldse liigelda - samuti polnud võimalik liikuda eeskva aegu, sest kõik liikumisteed olid umbes. Korraldajate hurjutamiseks võiks veel öelda, et väga vähe oli informatsiooni, et midagi toimub ka alumises saalis, või et mõned eksponendid olid veel väljas ka Carina restorani poolses osas.

Külastajate poole pealt jäi kindlasti silma see, et paarikesi, kellele see mess ilmselt suunatud oli, oli rahva hulgas ca 10%, ülejänud rahvas oli lihtsalt kas rohkemal või vähemal määral sama alaga seotud või siis lihtsalt uudistajad. Messi tasuvust osalejate seisukohast oskab hinnata alles hiljem, kui näeb otseseid tulemusi.

Keda siis näidati ? Esimene positiivne elamus oli loomulikult see, et erinevad rõivarendifirmad näitasid esimest korda Eestis oma kleite ning meesterõivaid avalikult potensiaalsetele klientidele. Samal ajal oli negatiivne see, et keegi ei selgitanud, mis kleidid on, kuidas neid kanda ja palju nad maksavad ning kava juhtivad inimesed ei suutnud isegi paberi pealt lugeda ette õigeid aadresse ning telefone.

Huvitav on see, et moefirmasid ja moedisaini esindavaid firmasid oli messil ainult ÜKS - Tiina Talumees. Samuti näitas Riina Põldroos oma kahte pulmadeks sobivat kleiti. Kas teistel pole midagi näidata või siis peetakse seda osa moest igavaks? Rahvaga vesteldes oli igatahes huvi disainitud kleitide vastu suurem kui rendifirma poolt pakutavale.

Kohal olid kõik Eesti arvastatavad tegijad pulmade organiseerimise poolelt, kuigi miinuseks oli see, et kõik olid Tallinna kesksed firmad. Või siis on äki mõtet korraldada samalaadne mess ka Tartus- näiteks nädal peale Tallinna üritust ?

Samuti oli meeldiv näha kahte suurt tegijat Eesti alkoholiturul- nii Allied Domecq kui ka Havistra Eesti olid kohal oma stendidega.

Loomulikult oli kohal ka Delfi Naistleht, sedapuhku koos pulmad.ee-ga.