Kõike annab sobitada ja ka pealtnäha täiesti kokkusobimatud lilled võivad omavahel kokku panduna üllatavaid tulemusi anda. Pigem on oluline välja selgitada kas pruutpaarile meeldib pigem skandinaavialik puhas ja lakooniline stiil või lopsakas ja romantiline, või mingi hoopis midagi muud. On küll üks koht, kus ei tohi teha kompromisse: lilled peavad olema värsked ja lilleseaded kvaliteetsed st püsima korralikult koos ja nägema ilusad välja kuni peo lõpuni.

Mõned näpunäited mida silmas pidada, kui asute pulmalilli tellima:

  • Kujundage visioon sellest, mida sooviksite oma pulmas näha. Internetit leiab väga palju pulmalillede pilte. Vaadake kindlasti ka välismaa lehti — sealt saab ideid, kodumaalt kimbu. Või kui ei ole aega ega tahtmist jännata, andke floristile mingid pidepunktid ja vabad käed — tulemus võib tulla parem, kui te oodata oskaksite.
  • Esimene kontakt lillepoega võiks olla meili teel. Andke teada, millal on teie pulma kuupäev, mis ideed teil juba on, mis on need lilleseaded, mida kindlasti vajate (pruudikimp, rinnanõel, autokaunistus, lauadekoratsioonid jms). Kõige peale ei pruugi kohe tullagi, seda saab ka hiljem arutada, aga floristil on teiega kokku saades juba mingi ettekujutus olemas.
  • Kui soovite tellida floristi ka peokohta või kirikut kaunistama, tasuks broneerimisega alustada juba mitu kuud ette. Paremad tegijad on juba kevadel suvisteks nädalalõppudeks kinni pandud. Kui soovite lihtsalt pruudikimpu-autokaunistust, siis piisab ka nädalasest ettetellimisest.
  • Üks keerulisemaid teemasid — eelarve. Tööde ja teenuste hinnad võivad eri salongides päris palju erineda. Paraku ei saa otsustada ainult lillede hinna järgi — loevad ka firma ja floisti eelnevad kogemused, üldine suhtlemisviis kliendiga, lihtsalt oma kõhutunne. Päris viimse kõrreni ei saa eelarvet lahti kirjutada, nii et kui olete küsinud pakkumist mitmest kohast, ei tasuks eelistada kõige soodsamat ainult sellepärast, et see on kõige soodsam. Vaadake kindlasti ka firma eelnevalt tehtud töid, ka sealt võib selguda, kas antud tegija sobib teile
  • Mida vältida? Asjatut ülemõtlemist. Usaldage oma väljavalitud floristi ja ärge püüdke kõige viimse kui õieni paika panna. Kui see on kohe alguses paigas — väga hea. Kui aga viimastel päevadel hakatakse asju ümber mõtlema, on suur oht, et midagi läheb valesti.
  • Ja veel — kui pakkumine on kinnitatud ja justkui kõik paigas, ärge hakake vahetult enne pidu (kui eelarve kipub juba väga lõhki minema) lillede pealt kokku hoidma — jätame ikka selle lauakaunistuse ära ja autokaunistuse võiks ka väiksem olla. Tihti on selleks ajaks juba ka vajalikud lilled ette tellitud ning floristid on juba arvestanud teatud aja- ja muude kuludega selleks päevaks


Kokkuvõtteks, võtke asju vabamalt, kõiki detaile ei suuda ja ei peabi läbi mõtlema, lillede toon ei pea ühte sulama huulepulga või peigmehe lipsu värviga. Ja kui mingi pisiasi ei lähegi päris nii, nagu teie unistuste pulmas, siis uskuge — seda ei pane tähele mitte keegi. Õnnelik ja särav pruutpaar on selle päeva kõige ilusam ja olulisem kaunistus.

Allikas: Naisteka arhiiv