Kui naine on öösärgi selga pannud ja kõik tuled kustutanud, peab ta vaikselt voodis lebama ja meest ootama. Mees tuleb kobamisi tuppa ja naine ei tohi teha ühtki häält, et mehele suund kätte näidata, sest mees võib iga häälitsust tõlgendada kui tema julgustamist. Alati jääb lootus, et mees komistab ja saab väiksemaid vigastusi, need aga osutuvad naisele ettekäändeks seekord taas seksist hoiduda.

Kui mees siiski naiseni jõuab, tuleb viimasel lebada nii vaikselt kui vähegi võimalik. Iga liigutust võib innukas mees tõlgendada seksuaalse erutusena.

Kui mees püüab naist huultele suudelda, pööraku naine pisut pead, nii et suudlus tabaks põske. Kui mees suudleb naise peopesa, tõmmaku viimane käsi rusikasse. Kui mees üritab nihutada naise öösärki mõttega suudelda naise keha, peab naine öörõiva kiiresti oma kohale tõmbama, voodist hüppama ja teatama, et tal on vaja tualetti minna. Tavaliselt ei soovi mees pärast seda keelatud alasid suudelda.

Kui mees püüab oma abikaasat erutava või nilbe jutuga võrgutada, peab naisel olema varuks paar triviaalset ebaseksuaalset küsimust.

Viimaks hakkab abikaasa mõistma, et kui ta tahab oma naisega seksida, tuleb seda teha ilma igasuguste kaunistavate lisanditeta. Tark naine ei luba mehel oma öösärki kunagi vöökohast kõrgemale tõsta ja mehe pidžaama tohib olla eest lahti vaid niipalju, kui hädapärast vaja.

Kui mees hakkab ohkima ja ähkima, peab naine olema kas täiesti vaikselt või rääkima majapidamistöödest. Vahekorra edenedes ei tohi mitte mingitel asjaoludel oiata. Niipea kui abikaasa on akti lõpetanud, hakkab tark naine tema kallal näägutama asjade üle, mis peaksid homme hommikuks tehtud olema.

Paljud mehed saavad suurima rahulduse vahekorrast just pärast selle lõppu kurnatult lamades. Naine peab hoolitsema selle eest, et mehel sellist võimalust ei tekiks. Vastasel korral tahab mees peagi jälle seksi.

Naine võib olla tänulik, et mehe lapsepõlvekodu, kool, kirik ja ühiskond on mehesse sisendanud süüd tema seksuaalsete tunnete pärast. Abieluvoodisse heites tunneb mees nagunii häbi, tark naine aga vähendab pidevalt oma abikaasa soovi end seksuaalselt väljendada.

Juhised on pärit Madisoni Instituudi uudiskirjast värsketele abielunaistele. See on ilmunud New Yorgis 1894. aastal ja selle autor on Ruth Smythers, metodisti kiriku pastori L.D. Smythersi armastatud naine.