Hiina: Lõppematu nutmine

Hiinast pärit Tujia rahvaste seas on levinud traditsioon, et pruudid peavad eesootava abielu üle elevust näitama järgnevalt: nad peavad pulmale eelneva kuu jooksul iga päev tund aega nutma.

Kusjuures, pruudi naissoost sugulased liituvad temaga järk-järgult. Pruudi ema peab temaga koos nutma hakkama alates 10ndast päevast ning vanaema 20ndast.

Kuu lõpuks, kui kätte jõuab pulmapäev, liituvad ka õed ja nõod, mille tulemuseks on see, et kõik pruudi emapoolsed naissugulased nutavad viimasel päeval temaga koos.

Mongoolia: Tibude ohverdus

Kui Mongooliast pärit paar soovib abielluda, peavad nad kõigepealt üheskoos tapma kanapoja, hoides koos käes nuga, millega nad ta tapavad.

Selle eesmärgiks on võtta välja kanapoja terve maks. Alles siis kui see on leitud, saab paar paika panna oma pulma kuupäeva.

Prantsuse Polüneesia: Partneri vanemate peal kõndimine

Prantsuse Polüneesias asuvate Markiisaarte elanike traditsiooni kohaselt peavad pärast pulmatseremooniat pruudi vanemad kõhuli üksteise kõrvale põrandale lamama. Värske abielupaar peab siis nende peal kõndima.

Väidetavalt sümboliseerib see tava uude abiellu üleminekut.

Lõuna-Korea: Jalgade löömine kaladega

Lõuna-Korea pulmades läbiviidava Falaka tseremoonia kohaselt peavad peigmehe sugulased ja sõbrad teda kinni hoidma, samal ajal kui nad tema jalataldu kuivatatud kaladega löövad.

Traditsiooni kohaselt küsitakse temalt samal ajal üldteadmiste küsimusi. Väidetavalt aitab see parandada tema mälu ja tema jalgu tugevatena hoida.

Lisaks, kas teadsid, et Korea kultuuris ei tähistata Valentinipäeva 14.veebruaril? Nimelt on iga kalendrikuu 14 kuupäev paaride jaoks erilise romantilise tähendusega.

Keenia: Pruudi peale sülitamine

Keeniast pärit Masai hõimu seas levib ebausk, et värskelt abiellunud paari ei tohi liialt toetada. Just seetõttu sülitavad pruudi isad oma tütarde peale, kui nad oma värske abikaasaga esimest korda kodust lahkuvad. Nimelt võib liiga suure toetuse näitamine Masai kultuuri kohaselt ebaõnne tuua.

Venemaa: Leiva söömine

Värskelt abiellunud vene paarid söövad oma pulmas korovai leiba, mis on hea õnne toomiseks kaunistatud nisuga. Seda pakutakse nii pruudile kui peigmehele ja usutakse, et see, kes võtab suurema ampsu, on perepea.

Kalimantan: Lõksus pruutpaar

Kalimantani saare hõimkonnal on traditsioon panna värske abielupaar kolmeks päevaks vahetult pärast pulmi nende uude koju kinni. See ei pruugi tunduda just kuigi eriline, kuid tava tuumaks on see, et neil puudub ligipääs tualetile.

Neid jälgitakse pidevalt ning nad tohivad minimaalselt kodus ringi liikuda. Hõimkond usub, et see toob paarile head õnne.

Armeenia: Lavaši tasakaalustamine

Armeenia pulmades on kombeks, et pruudi ja peigmehe emad asetavad värske abielupaari õlgadele lavaši. See sümboliseerib rikkust ja heaolu.

Rootsi: Te võite pruuti suudelda

Kas teadsid, et Rootsi pulmades võivad meessoost külalised vabalt minna pruuti suudlema iga kord, kui peigmees lauast lahkub? Samal ajal võivad naissoost külalised peigmeest suudelda, kui pruut seda parasjagu ei näe.

Allikas: Daily Mail UK