Naiskülalisena on kõige olulisem on meeles pidada, et selle sündmuse valguvihk peab langema tingimata pruudile. Seetõttu välditakse reeglina külalisena puhta valge värvi kandmist. Bastioni ja Ivo Nikkolo brändijuht Kaie Kaas toonitab: “Elementaarne reegel ütleb, et pruudiga me ei konkureeri. Pigem on soovitavam minna musta kleidiga, aga see oleneb muidugi kandjast,” lisab Kaie. Rõhutades, et ka tumeda kleidi saab säravate aksessuaaride ja päevitunud naha taustal suurepäraselt pulma-vääriliseks kanda. “Suurepärane värv tumedamate toonide seast on kahtlemata aga tumesinine!”

Kiriklik laulatus eeldab kindlasti pidulikuma ja väljapeetuma joonega riietust, rannapulm seevastu lubab vabamat ja lihtsamat stiili. Sellest hoolimata võiksid naised sel päeval ära unustada range pükskostüümi ja teksapüksid — pulm ei ole mitte ärikohtumine, vaid meeleolukas tähistamine.

Lisaks etiketile tasub jälgida ka trendisuundi — lilled ja loomulikult kaunid värvid on suvel esiplaanil. Lihtsa joonega ning kaunilt pihta rõhutavad kleidid sobivad absoluutselt igat tüüpi pulma, tuues väljapeetult esile kandja naiselikkuse. Praktilisema meelega pulmakülaline aga valib ehk hoopis kokku sobitatava seelik-pluus komplekti, mida saab hiljem teiste garderoobi elementidega kombineerida. Suvemoes äärmiselt trendikas maksipikkuses sobib suurepäraselt ka pulma — eriti hästi loomulikult rannapulma. Siin tasub silmas pidada materjali — kõige luksuslikum on muidugi siid. Heledamate toonide eelistaja saab aga kokku sobitada hoopis siidiselt voogava paradiisiaia seeliku ja pluusi.