Alustame sellest olulisemast – ei ole kallim.

Põhjus on lihtne, kuna agentuurid on suured tööandjad kõikidele peokohtadele ja ansamblitele jne, siis antakse agentuurile tavaliselt teenustest allahindlust.

Klient saab teenuse kätte praktiliselt sama hinnaga. On muidugi teenuste pakkujaid, kes oma hindadest agentuurile soodustust ei tee ja sellisel juhul lisatakse hindadele teenustasu, mis on tavaliselt 10-15%. Teenustasu lisamine kooskõlastatakse alati kliendiga.


Mida klient siis võidab?

Kui hinnas vahet ei ole, siis miks ise suhelda kõikide erinevate teenusepakkujatega ning leppida kokku detaile.

Lihtsam on suhelda ühe inimesega agentuurist, kes teab neid õigeid võtteid, kuidas alltöövõtjad ohjes hoida.

Kokkuvõttes võidate lõpptulemuse kvaliteedis ning kindlasti ajas. Isikliku aja hind jääb igaühe enda määrata.


Pulmakorraldamise kohta on üks tabav ütlus: “Pulmakorraldamine on nagu teine töökoht!”


Pulmakorraldaja valimine on oluline hetk pulmakorraldamises.

Teenustepakkujaid on palju, kes on lihtsalt suurte kogemustega, kes väidab ennast FIE olevat, mõni on OÜ ja vahest tituleeritakse ennast ka agentuuriks.

Päris selge on see, et oluline pole nmitte ettevõtlusvorm, vaid see, millised garantiid suudab teenusepakkuja anda ja kui tõsiselt võetav garant on ta ise.


Eraisikul on kerge anda lubadusi, aga lubadustele katet suudavad pakkuda tavaliselt ainult tuntud tegijad, neid on Eestis kahjuks vähe ja nad ei suuda jagada ennast kõigi ca 5 000 pulma peale aastas.


Alternatiiviks on valida ürituse korraldajaks firma, kes nii oma sõnade kui ka tegudega annab garantiid pulmapeo õnnestumise kohta ja julgeb need garantiid panna kirja ka lepingusse.

Korraldajafirma valikul on kindlasti oluline uurida selle firma portfoliot ja vaadata, kas on klientide nimekirjas tuttavaid inimesi.


Juba tuttavatelt inimestest saab küsida tagasisidet korraldajafirma õnnestumiste ja ebaõnnestumiste kohta.

Kui firma on valitud, siis piisab tavaliselt ainult e-maili saatmisest ja Teiega võetakse ise ühendust.

Arenenumatel firmadel on koduleheküljel olemas ka ankeet, mille täites on võimalik paari päeva sees juba pakkumine saada.


Ilusaid pulmi soovides!