„Planeerin suvelõpupulmi ja olen mures. Kuidas teha lapsevanematele selgeks, et minu pulmast tuleb täiskasvanute pidu ning lapsed ei ole sellele üritusele teretulnud? Ma armastan lapsi, kuid pulmas tahaks ma, et kõikidel kutsututel oleks lõbus ja et nad saaksid üritust täiega nautida, mitte ei peaks kell kaheksa koju sõitma, sest mudilased tahavad magada. Ja teiseks, olgem ausad, viisteist lisasuud toidulaua juures tähendavad ikka üsna suurt lisaväljaminekut. Selge on ka see, et pulmapeol tarbitakse ohtralt alkoholi ja arvan, et lapsed ei peaks seda pealt vaatama. Aga kuidas sugulastele ja sõpradele öelda, et palun lapsed koju jätta nii, et nad ei solvuks?”

Kirjuta oma soov kutsele
Kõige mõistlikum oleks oma soov juba pulmakutsele märkida, näiteks „tähistame täiskasvanute seltskonnas.” Kui oled nõus, et lapsed osalevad registreerimisel ning lahkuvad peo ajaks, kirjuta kutsele näiteks „pärast kella 18 ootame peole vaid täiskasvanuid.“  Siis on vanematel selge, et tuleb hakata lapsehoidjat otsima.

Kutsele kirjutatakse vaid nende inmeste nimed, kes on üritusele kutsutud. Kui kirjas on „Liis ja Mati Kask,” tähendab see, et kutse on mõeldud vaid Liisile ja Matile ega hõlma nende teisi pereliikmeid. Kui lapsed on üritusele oodatud, on märgitakse kutsele kõikide nimed või lisatakse „perega.”

Helista külalised läbi
Kui pelgad, et mõni sugulane või tuttav solvub, on parem läheneda talle personaalselt. Helista või räägi talle kohtumisel, millised on sinu soovid ja miks sa nii oled otsustanud.  Kuid pea eelkõige meeles, et need on SINU pulmad ja sul on õigus pidada pidu ilma lasteta ning kaaslastel pole viisakas selle peale solvuda või vihastada.  

Tõenäoliselt mõistavad ja austavad kutsutud su soovi ning jätavadki lapsed peo ajaks koju. Ja tõenäoliselt teed sa värsketele lapsevanematele hoopis suure teene — paljud mudilaste vanemad ootavad pikisilmi põhjust ja võimalust ilma lasteta pidutseda ning on sulle tänulikud, et neile on nüüd hea põhjus põnnide juurest korraks lahkuda.

Kui saadad pulmakutsed ja teatad oma soovist varakult, jääb lapsevanematel ka piisavalt aega lapsehoidja otsimiseks.


Allikas: Meidän Perhe