Tellisime oma pulma fotograafi, kellega leppisime kokku enne meie laulatuse algust kahetunnise fotosessiooni vanalinnas. Kuna ma pulmaks mingit uhket soengut ei tahtnud, panin salongi aja, mainimata, et tegu on pulmade ettevalmistusega. Aja broneerisin ühes pealinna salongis juba kuu aega varem. Et kindel olla, et minu aeg on ikka veel kehtiv, helistasin pulmadele eelneva päeva hommikul juuksurisalongi ja küsisin, kas minu nimele ikka on hommikul kella kümneks aeg. Vastati, et ei ole, sellele nimele on hoopis kella üheteistkümneks. Palusin vaadata, äkki ikka saab ümber tõsta tund aega varasemaks, aga vastati et ei saa, kõik ajad on täis.

Helistasime siis oma fotograafile ja vähendasime pildistamise aega tunni võrra. Pulmapäeva hommikul läksin siis juuksurisalongi, ütlesin oma nime…. Ja leti taga olnud teenindaja vastas nipsakalt: “Pidite juba tunni aja eest siin olema”. Olin päris kuri. Loomulikult mainisin, et olin veel eelmisel päevalgi aja üle kontrollinud ja ei lubatud kuidagimoodi tund aega varem tulla. Ausõna, ma enam elus ei tõsta oma jalga üle selle salongi läve!

Jõudsin siis oma kauni soenguga koju, kuhu pidi kohe jõudma meie pulmaauto, mis kuulus mu õele ja ta peikale. Ootasime oma maja ees, aga autot ei paistnud kuskilt. Õde telefonile ei vastanud. Olime juba 20 minutit üle aja oodanud, kuni viimaks otsustasime takso tellida, et üldse mingeid fotosid enne laulatust teha jõuaks. Siiski jõudis õde enne taksot. Olin tulivihane, sest meie planeeritud ilupiltide kahetunnisest sessioon oli kahanenud vaid pooletunniseks. Õde kommenteeris vaid, et käisid peikaga poes…

Ilupiltidest ei tulnud midagi välja, sest selle järele jäänud pooletunnise aja sisse pidi mahtuma ka minu pruutkleidi selgapanek kiriku kantselei kitsas esikus. Kõige kaunim pilt, mis meist sel päeval jäädvustati, oli tehtud hoopis minu sõbranna poolt hiljem peopaigas. Pulmapäev ise oli loomulikult üks ilusamatest kogemustest meie elus. Kahju vaid, et sellest on mälestuseks ainult pulmakülaliste amatöörfotod.

Paarid, kes plaanivad ka ilupilte teha, mõelgu kindlasti järgi, kas on ikka kõige targem neid teha kibekiirel ajal enne paaripaneku tseremooniat.