Nii palju oli meil see otsing kergem, et meie soov oli leida motell, kus saab ka ööbida. Piirkond oli Tartu ümbrus. Kurb on see, et keegi ei näita isegi koduleheküljel teenuste hindu. Ja ka e-mailile vastavad väga vähesed. Üllatav oli see, et nädalalõpud peosaalides olid siis suveks juba enamuses kohtades reserveeritud. Ja nii me jõudsimegi välja Setantani, kellel on kodulehekülg ja kes ikka viitsib ka hinnapäringutele vastata ja kus on fantastiliselt hea organiseerimisvõimega manager Raini. Setantas olime ennegi käinud.

Koht on Pühajärve kaldal, sees on kaminasaal 80-le inimesele, tantsuruumi jätkub kõigile. Meil oli 66 inimest. Tellisime sooja ja külma toiduga peolaua. Ja kuna oli laupäev, siis Raini ütles, et kui me teeme avatud peo, saame ansambli ka nende poolt. Nii me ka otsustasime, sest elav muusika on ikka palju parem kui plaadilt tulev.

Ansambliks oli Mini MTJ, kelle muusikavalik oli igas eas inimestele. Kõik said tantsida. Ansambel oli 21.00 - 01.00. Nemad mängisid niisiis ka Pruudipärga.

Abiellumise avalduse viisime sisse 27. veebruaril. See oli kohe esimene päev, kui juba sai seda teha, sest 3 kuud on maksimaalne aeg. Sellega seoses tekkis probleeme peiu vanematega, kes ei olnud nõus austama meie valikut - mõlema perekonnanimi (Rüga-Sööt). Lõpuks jätsime siis peigmehe oma - Rüga.

Pruutkleidi sain laenata sõbrannalt, mis vähendas kulusid u. 2500 EEK-i võrra. Asi millega alt läksime, oli Pulmaisa. Tema valisime seetõttu, et ta on teinud meie tuttavate pulmi ja ka sünnipäeva ja kõik on olnud alati väga hästi organiseeritud. Aga meie pulmas oleks ta nagu vahetult peale mälukaotust viibinud, sest ta ei mäletanud enam ühtegi kokkulepet, mis meil omavahel oli.

Pidu algas meil 26. mail kell 16.00 Tartus Õnnepalees, kus oli registreerimine, mille viis läbi väga meeldiv naisterahvas. Meie kaks olime seal meeletult närvis. Aga kõik läks väga ilusasti. Seal lasime teha all stuudios meist kahest pilte. Seejärel sõitsime rongis, milles oli 18 autot Otepääle Setantasse, kus toimus pidu. Kuigi päev oli külm, oli shampuselaud siiski terrassil. Laud oli väga ilus. Söömine-joomine oli sees pika laua taga.

Alustuseks oli praad, jagatud taldrikutele, sai kähku sööma hakata. Laua peal olid juba külmad toidud. Pulmavalsi asemel oli meie sooviks aeglane lugu, kuid ka selle suutis Pulmaisa diskoks keerata. Kuni kella 21.00-ni ehk ansamblini oli väga palju ebaõnnestumisi, mida tekitas Pulmaisa. Aga ansambel tõi päikese välja ja kõigil oli lõbus, sai tantsida ja juttu ajada. Võõrad ei seganud meid üldse.

Pidu lõppes meil 04.00, kui me lihtsalt olime nii väsinud, et silmad ei suutnud lahti enam seista. Siis me läksime enda tuppa ja jäime momentaalselt magama. Lauale tellisime me lisaks toidule ka mõne veini ja 3 liitrit viina, ülejäänu jätsime külaliste osta, sest meie ju nende maitset ei tea.

Meie maksime sealse peo eest u 14 000 EEK-i, mis on väga väike summa. Meie pulmaisa maksis 1000 EEK, seegi tundus talle liiast anda. Lisaks ostsime ise mängude jaoks alkoholi u 1000 EEK-i eest. Pulmakutsed tegin ise, sisse kirjutasime ka selle, et osavõtmise ja kingivihje asjus meile helistada.

Ja nii ka küsisid kõik meie käest, mida soovime ja meie ütlesime igale ühe asja, et topelt ei kingitaks. Avamine oli ikkagi põnev ja üllatust täis, sest variante on ju väga palju, mille vahel valida. Pulmalaulikud tegin ka ise - 14 A4, maksid u 700 EEK-i. See on vist kõik kõige vajalikum info.

Lugu tuli küll pikk, aga ma arvan, et see on vajalik mõnele plaani pidajale. Meie aga soovitame kõigil minna Setantasse pulmi pidama ja valida teada-tuntud noorusliku Pulmaisa, kes ei kaota mälu Teile kahele kõige tähtsamal päeval. Igatahes jõudu ja jaksu.

Meie oleme nüüd kõige õnnelikumad, sest nüüd on kahe asemel nagu üks.

Pilte vaata siit.