Kuna paarid elavad enamasti koos juba ammu enne pulmi, siis ei saa mingist esimesest seksikogemusest siinkohal loomulikult rääkida. Mis siis tegelikult toimub pulmaööl?

Üks võimalus on näiteks, et ööd ei tulegi, st pidu kestab hommikuni välja ja vapper pruutpaar vehib ühes külalistega tantsu kuni esimeste koidukiirteni. Märksa enam levinud on, et peokangelased, kes on juba varavalgest üleval olnud (soengud, meigid, kleidid ja muu korraldus) varisevad peale keskööd kui niidetult voodisse ning ei tea maast ega ilmast. Või jääb emb-kumb nii purju, et tuleb tuppa ilusti tudule panna, ja siis lõbutseb kainem pool külalistega ise edasi. Legende räägitakse läbu-pulmadest, kus järgmisel hommikul leitakse pruut vana peiu/äia/peigmehe sõbra/võhivõõra kaisust või peig vana pruudi seeliku alt.

Eesti suurima pulmakorraldaja www.pulmad.ee koduleheküljel jagatakse järgmisi näpunäiteid:

Isegi kui Te olete juba aastaid koos elanud, jääb pulmaööle tema eriline tähendus. On mitmeid erinevaid võimalusi, kuidas muuta pulmaöö erinevaks tavalistest öödest. Üks võimalustest on üürida sviit mõnes heas hotellis või puhkemajas. Toas ootab Teid shampanja ning puuviljad ja hommikul serveeritakse maitsev hommikusöök.

Ärge oodake üksteiselt liiga palju. Enamus paare on liiga väsinud selleks, et armastust jagada. Esimese abieluöö võib teha eriliseks ka muul moel. Näiteks — looge hubane meeleolu, süüdates küünlad ja lülitades sisse mahe muusika ning avage voodis pulmakinke ja lugege kõiki neid ilusaid soove, mis sugulased ja sõbrad Teile on kirjutanud.

Argipäevarõivad ja muu vajalik toimetage hotelli või mujale pulmaöö veetmispaika juba ette. Samuti valmis pakitud reisikohvrid juhul, kui Te järgmisel päeval lahkute kohe pulmareisile. Kui sõidate pulmareisile otse pulmapeolt, tuleb kindlasti enne riideid vahetada. Pikk pulmakleit äratab laevas või lennukis tarbetut tähelepanu ja on äärmiselt ebamugav reisimiseks.

Kuidas on möödunud Teie pulmaöö?

Mailika:
No ma olin juba mõni kuu rase, kui meil pulmad olid. Nii et jah, süütuse kaotamisest ei ole nagu mõtet rääkida. Mees jäi mul pisut purju ja kuskil kell 2 panin ta tuppa magama. Siis tantsisin veel isamehega ja kuskil kella 4 ajal, kui bänd lõpetas, õiendasin veel rahadega bändile ja isamehele ja kontrollisin, et söögid saaks külmkappi kantud, et hommikuks hapuks ei läheks.

Siis läksin tuppa, kus mees norskas ja togisin teda natuke, aga ta ei ärganud. Harutasin oma jubekeerulist soengut lahti, võtsin meigi maha ja mõtlesin: pähh, pulmaöö või asi. Oleks mehelt tahtnud kasvõi põsemusigi saada.

Helle, sel suvel pulmi pidanu:

Ma olin hommikul kella 7st üleval, et juuksurisse minna ja meiki teha — muud aega ei saanud, juuksur pidi ära sõitma. Nii et südaööseks olin ma ikka väga väsinud juba. Kuidagi ei raatsinud küll magama minna, sest rahval paistis väga lõbus olema, aga ma ei suutnud enam silmi lahti hoida. Ainult shampust julgesin natuke võtta kogu õhtu jooksul, muidu oleks uni juba söögilauas tulnud. Nii et pisut peale südaööd läksime mehega mõlemad, sügav kahjutunne südames, lihtsalt ära norskama, sest me kumbki ei jaksanud kätt ega jalga liigutada.

Kirjuta siia oma pulmaööst!