Juudi pulm algab sellega, et pruut ja peigmees kirjutavad alla abielulepingule, mida kutsutakse ketubah.
Seejärel eskordivad nii pruudi kui peigmehe vanemad noorpaari altari ette. Tseremoonia leiab aset nelja posti külge kinnituva baldahhiini all. Rabi peab sissejuhatava kõne, pruut ja peigmees vahetavad abielutõotused ja seejärel torgatakse sõrmus pruudi parema käe nimetissõrme.
Rabi loeb ette ketubah´i ja külalised loevad ette seitse õnnistust, misjärel pruut ja peigmees võtavad sõõmu veini.
Siis astub peigmees klaasitükile, mis tähistab tseremoonia lõppu.
Tavaliselt jagatakse meessoost pulmakülalistele väikesed puuvillased mütsid yarmulked ning tavaliselt eeldatakse, et nad kannavad neid kogu tseremoonia ajal.
Naised ei tohiks paljastada sünagoogis õlgu. Mehed kannavad tavaliselt õhtuülikonda ja naised õhtukleiti. Populaarne on ka hora-tantsimine, mille käigus pulmakülalised kannavad pruuti ja peigmeest tooliga kõrgel üleval, sellal kui nood hoiavad enda vahel taskurätti.

Hindu pulmades on mitmeid tseremooniaid, mis võivad kesta päevi, aga vaevalt et teid neile kõigile kutsutakse, kui te ei ole pereliige ega väga lähedane sõber.
Pulmatseremoonia ise võib kesta mitu tundi ning külalised ei pea kogu selle aja vaikides istuma — kogu õhkkond on vähem formaalne ning kõnelemine ja ringi liikumine on lubatud.

Pulmatseremoonia ise toimub baldahhiini all, mida kutsutakse mendapiks.
Tseremoonia kõige olulisem osa on peigmehe ja pruudi käte ühendamine, et tähistada nende liitu, misjärel paar teeb seitse sammu ümber tseremoniaalse lõkke, andes samas seitse lubadust.

Riietuge tagasihoidlikult: soovitav on kanda pikka seelikut ja pikki varrukaid ning eelnevalt tasuks kontrollida, kas te peaksite kandma midagi ka peas. Te võite kanda traditsioonilist riietust, aga mitte punast, kuna see on pruudi värv.
Pakutav toit on tõenäoliselt väga rikkalik ja suuresti taimne. Ärge oodake alkoholi, kuigi mõnes pulmas on seda lääneriikidest pärit külaliste jaoks hangitud.
Traditsiooniline on kinkida pruutpaarile tseremoonia ajal raha.

Moslemipulmad kestavad tavaliselt kolm päeva ja sisaldavad erinevaid tseremooniaid ja pidustusi. Tõenäoliselt kutsutakse teid pulmavastuvõtule ja mitte kogu üritusele, aga samas ei ole välistatud, et teid kutsutakse traditsioonilisele abielurituaalile, mida kutsutakse nikah.
Mehed ja naised võidakse eraldada kas eesriidega või saata erinevatesse tubadesse. Tseremoonia ise on üsna lihtne, sisaldades jutluse, palvuse, tõotuse ja abielulepingu allkirjastamise, mis võtab umbes tunni.
Pulmapidu on just täpselt seda — tõeline pidusöök, kusjuures on üsna tavaline, et pulmakülalisi on sadu. Soovitav on tagasihoidlik riietus ning kanda võiks traditsioonilisi riideid.
Alkoholi moslemipulmades ei serveerita ning ka seal on kombeks kinkida ümbrikke rahaga.

Katoliku ja Inglise kiriku traditsioonis pulmade tseremooniad on üsna lihtsad.
Külalised peaksid saabuma 20 minutit enne tseremooniat ning nad juhatatakse kohtadele vastavalt sellele, kas nad on pruudi või peigmehe sugulased või sõbrad.
Tseremoonia sisaldab kirikulaule, palvust, jutlust, abielutõotuste vahetust ja pulmatunnistuse allkirjastamist. Vahe on selles, et katoliku pulmatseremoonia võib sisaldada kogu missat ja armulauda. Selles võivad osaleda vaid katoliiklased.
Paljud paarid otsustavad missat mitte läbi teha, kui nad aga seda tahavad, siis võib tseremoonia kesta poolteist tundi, vastasel juhul ei lähe kirikus üle tunni aja. Pulmad on väga ametlik sündmus ning tseremoonia ajal ei ole lubatud rääkida.
Ärge kandke valget ega kreemikat kleiti, kuna see on pruudi eesõigus, ega ennelõunaülikondi, välja arvatud siis, kui teilt seda spetsiaalselt palutakse.
Rõivastus ei ole rangelt reglementeeritud, aga vältige läbipaistvaid või ihupaljastavaid riideid.