1. “Minu meelest jäägu see iga külalise otsustada ja organiseerida. Kas on seltskonnas kaine autojuht või võtavad majutuse või hoopis telgivad. Oleneb ju kõik sellest kus pulmapidu toimub. Ise olen nii telkinud kui ka kaine autojuht olnud.”

2. “Oleneb, see on ikka teie kui pruutpaari otsustada. Otseselt ei pea majutust tagama ja alati pole kohtagi, et 100 inimest ära majutada.

Me ise pulmi tehes organiseerisime kōigile majutuse, kuid veerand külalistest eelistas autoga koju sōita (pisikeste laste vanemad, vanemad inimesed, kes on harjunud kodus oma voodis magama jms). Ise olen käinud nii ööbimiseta kui ka ööbimisega pulmades ning vahet pole — loeb ikka pidu ise.

Eestimaal vahemaad nii väikesed, igalt poolt saab koju sōita. Kui ööbimine, siis sobib ainult privaatne, kahene tuba, mitte kusagil avatud ruumides vms. Pigem sōidaks siis juba koju.”

3. “Loomulikult ei pea külalised hakkama sinu pulmade puhul pead vaevama ööbimiskoha leidmisega, saati siis veel oma rahakotti kergendama. Piinlik küsimuse esitus üldsegi. “Tere, kallid sõbrad! Minu pulmad toimuvad 01.04.2019 Mauriitsiusel. Olete oodatud!“”

4. “Meie panime kirja kutsele, et majutuse võimalus on olemas ja jätsime kontakti, kus saab broneerida. Lisaks palusime veidi hinnaalandust külalistele. Omalt poolt tellisime transpordi inimestele, kes ei soovi maksta ööbimise eest ning tagasime nende turvalise koju saamise. Jõudu teile!”

5. “Kui pulmad on looduskaunis kohas, siis kasutatakse loomulikult telkimist, kui peopaigas pole muid kõrvalhooneid, mida ööbimiseks kasutada. Kellele telgis ei meeldi, võib ka autos ööbida. Igatahes on telgiromantika parem, kui kuhugi kaugele hotelli otsima sõita. Ise olen kahes pulmas just tänu telgiromantikale pulmadest leitud näitsikutega vallatuid peojätkusid nautinud.”

6. “Väga hea soovitus: omalt poolt organiseerida buss kodulinna viimiseks!”

7. “Tellige külalistele buss, mis nad kodulinna sōidutaks. Enne tasub küsida, kes tahaks üldse bussiga koju saada. Ja siis lisada, et vōimalik ka ööseks jääda aga see tasuline.”

8. “Igati viisakas on, kui KÕIK pulmaga seotud kulud katab noorpaar (mingil määral ka sponsorid, nagu tänapäeval kombeks on), sest pulm (ainsuses!) on siiski mõeldud oma lähedastele, sugulastele ja külalistele.”

9. “Ma arvan, et seda ei peaks üle tähtsustama. Oleneb, kust kuhu maani lugeda pulmakulusid. Toimub pulm teises linnas või riigis, kas siis ka külaliste kohalesõidutamise ja koju tagasitoimetamise kulud ka? Aga võib-olla juba külaliste pulmapäevane hommikupuder.

Muide, ka seda on tehtud, et osad külalised saabuvad juba hommikul, neile on isegi juuksurid ja meigid koos hommikukohviga ja vahepealse lõunaga välja tehtud. Rääkimata hotellist. Pigem siiski erand. Jah muidugi võib seda teha ja külalistele väga meeldiks, aga see pole kaugeltki kohustuslik. Või siis tšarterlennuga kogu kamp siit kusagile eksootilisele saarele pulma sõidutatud, kõik sõltub ju rahakoti jämedusest ja millist elamust oma külalistele soovitakse/jaksatakse pakkuda.

Ametlik pulm algab aga registreerimise/laulatusega ja lõpeb kusagil peale keskööd, kui pidu on läbi. Kõik, mis jääb siia vahele, on pulmakulu, kuidas külalised aga registreerimisele kohale jõuavad, on juba nende oma mure ja peo lõpp tähendab ühtlasi ka pulma lõppu. Kõik hilisem pole enam otseselt pulmakulu.

Teisest otsast on ka sellist pulma nähtud, kus peale registreerimist löödi samas pokaalid kokku, kaks küpsist peale ja oligi pulm sellega läbi. Külalised kehitasid õlgu ja läksid omal käel kuhugi restorani või klubisse afterpartile. Ja polnud ka häda midagi, kõik said aru, et noortel polnud finantsi seltskonnale väljakäristamiseks, õnne võib abiellumise puhul ju ikka soovida ega siis alati ei pea nädalast orgiat korraldama.

Lõpetuseks, KÕIK variandid, mida noored otsustavad on õiged, see on nende pidu ja nende otsus.”

10. “Ei, te ei pea kellegi ööbimist kinni maksma. Külalised maksavad selle eest ise ja need, kes arvavad, et neilt on seda liiga palju palutud, siis nad ei pea tulema. Järelikult on neil teist ka suht savi.

Vanemate ja vanavanemate eest, kui neil tavaliselt hotellis ööbimised üle jõu käivad, maksaks ikka. Muidu on täitsa tavaline, et abiellutakse välismaal ja külalised maksavad ööbimise ja lennupiletid ning kui raha pole, siis lihtsalt ei lähe.”