Võimalik on muidugi ka see, et sa pole seda tunnet mitte kunagi kogenud, sest Eesti pulmades ei näe pruutneitsid tingimata ühesugused välja. Küll aga on komme oma sõbrannadele ühesugused jubedad lavendlivärvi puhvvarrukatega riideesemed selga suruda väga levinud Ameerikas ega paista kusagilt otsast välja surema hakkavat.

Kas aga ameeriklased teavad, miks see nii on? Kust on saanud alguse komme pruutneitsid omavahel võimalikult sarnaseks muuta? Ega ikka ei tea küll. Aga see põhjus on tegelikult päris õõvastav…

See traditsioon on alguse saanud Vana-Roomast. Seal ei kandnud pulmades ühesuguseid kleite sugugi mitte ainult pruutneitsid, vaid ka pruut ise. Milleks selline asi vajalik oli? Eks ikka selleks, et kurjus eemale peletada. Nimelt ei olnud tollal pruudi eesmärk ümbritseda end parimate sõbrannadega, vaid hoopis peibutistega — et kurjad vaimud ja pruudi vanad peikad ei leiaks pruuti nii kergesti teiste naiste seast üles.

Pruutneitsite ülesanne tol iidsel ajal oli kurjasid vaime ja pruudi ekse nii kaua pruudist eemal hoida, kui pruut ja peigmees paari pandud on.

Nii et järgmisel korral, kui kellegi pulmas karja pruutneitsidega samasugusesse kleiti riietuma pead, siis hoia pruudi ekspeikasid hoolega silmas! Kurjade vaimude koha pealt ei oska paraku midagi soovitada, sest neid ei ole ju näha.

Allikas: Mental Floss