Peale kihlumist me mõne aja jooksul pulmadest juttu nagu ei teinudki. Kuupäevadest või muudest tähtsatest asjadest ka ei rääkinud. Olime koos õnnelikud ning oli äärmiselt tore uhke olla oma kauni ja särava kihlasõrmuse üle.

2011 aasta lõppedes hakkasid aga meie peas tiirutama mõtted pulmade korraldamisest. Rääkisime omavahel, et kui me pulmi 2012. aastal ära ei tee, siis võivad need veel kaugemale edasi lükkuda. Jaanuaris hakkasimegi arutama, et millal need pulmad siis teoks teha. Kuna meie soov oli end kiriklikult laulatada, siis oli selleks vaja eelnevalt läbida ka leerikool. Selle jaoks uurisime mitmeid kirikuid ning lähemalt leerikoolist üldisemas plaanis. Kiriku ja leerikooli valikul sai määravaks asukoht ja leerikooli toimumisajad ning fakt, et minu tulevane abikaasa on välja valitud kirikus ka ristitud. Lisaks kõigele sellele on tegemist väga armsa ja ilusa kirikuga. Selleks ajaks oli meil ka pulmade kuupäev juba paika pandud, et esimeses leeritunnis kirikuõpetajaga juba lähemalt plaanidest ja sellest suurest päevast rääkida. Võtsime kirikuõpetajaga ühendust, kes meid leerikooli ka kirja pani. Esimene leeritund pidi toimuma 11.märtsil, milleni oli aega jäänud kaks kuud. Seega olid esimesed sammud meie pulmapäevaks juba tehtud.

Aga miks kiriklik laulatus? Juba väikese tüdrukuna unistasin pikast valgest kleidist ja kindlasti kiriklikust laulatusest, olgugi, et siis tähendas kirik ja abiellumine hoopis midagi muud kui nüüd. Olen ka ise ühel ilusal kiriklikul laulatusel käinud ning minu jaoks oli see väga ilus ja tähendusrikas. Meie pulmadega tahan seda sama tunnet ja kogemust ka teistega jagada. Ka Uve ise soovis kiriklikke pulmi, perekonnaseisuameti asemel.

Kiriklik laulatus tähendab meie jaoks midagi palju rohkemat ja sügavamat kui perekonnaseisuametis „liini“ peal kiiruga end paari panna. Muidugi on see ainult meie arvamus ja igaüks laseb end laulatada just nii nagu ise tahab ja soovib. Aga meie soovime kiriklikke pulmi ja sellega kaasnevaid muid rõõmsaid hetki, nagu seda on leeritamine ja leeripüha.

Leeripühad toimuvad meil juulis, mil me saame täieliku õiguse end kiriklikult laulatada ning mina ristitud! Ka see päev on meie jaoks kaua oodatud, sest siis lõpeb üks järjekordne pikk ja tore teekond. Tänaseks oleme juba mitmes leeritunnis osalenud ja ka sellel pühapäeval ootab meid järgmine tund. Soovitame kõikidele abiellujatele leerikooli, sest sellega saate kaasa palju huvitavaid teadmisi eelkõige ja ka kogemusi. Lisaks käivad leerikoolis ka teised asjast huvitatud noored, kes tulevikus kiriklikult abielluda soovivad ning kes meile samuti sõpradeks jäävad. Seega, mitu head asja korraga!

Tänaseks oleme siis välja valinud pulma kuupäeva, milleks on 25.august 2012 ning suutnud ära korraldada paljud muudki tähtsad asjad selleks päevaks. Kuupäeval valikul mängis olulist rolli ka meie kohavalik. Esialgu oli meie soovitud päevaks 11.august, aga kuna meie soovitud koht oli selleks päevaks kinni, siis tõstsime oma pulmapäeva paar nädalat edasi.