Oleme uurinud Internetist kutsete tegijaid ja hindasid. Inimesi, kes pulmakutsetega tegelevad on ikka päris palju. Hindasid on seinast seina. Valmis kutsed kliendi poolt väljavalitud disaini, kujunduse ja trükiga maksavad alates 1,30 — 6€/tükk. Mida uhkemat kutset tahad, seda rohkem pead ka välja käima. Kaalume sellepärast tellida kutsed meie väljavalitud disainiga, kuna kardame, et isetegemisel võib päris palju nässu minna, nii materjali kui kutseid ise. Lisaks sellele isetegemisele kaasnev närvi- ja ajakulu. Samas jällegi oleks see üks vahva ja rõõmus tegemine, mille tulemusena valmiksid kindlasti väga ilusad ja ainulaadsed kutsed.

Kuna külaliste nimekiri on valmis, siis olekski just nüüd õige aeg kutsed valmis teha või need tellida ja siis külalistele üle anda. Jäimegi seisukohale, et täna-homme peame mõningates kauplustes avatud silmadega ringi liikuma ja valima välja meile sobivad kutse materjalid ning siis juba üks prototüüp/näidis valmis teha. Kindlasti tegemise käigus ja esimese näidise valmides on juba selge, kas teeme pulmakutsed ise või lähema kergemat vastupanu teed ja tellime need.

Kui me kutsed ise teeme, siis üks asi on see, et kuidas tekst kutsele saada. Ka selles osas oleme teinud põhjalikku uurimistööd. Kõige lihtsam variant on valmismõeldud tekst paberile printida, sobivasse suurusesse lõigata ja kutse vahele lisalehena panna või sisse kleepida. Kuid siis on tähtis, et väljalõigatud paber jääks ilus ja õiges suuruses. Liiga palju mässamist ja siis tavalisele valgele koopiapaberile ju ei trüki. Aga tegelikult kohe alguses kui sai kutsete peale mõeldud, siis arvasime, et kui peaksimegi pulmakutsed ise valmis tegema, siis tellime trükiteenuse teenuseosutaja poolt sobivale paberile. Valmis sisulehe koos trükitud tekstiga paneksime kutsele vahele. Paar päeva tagasi leidsimegi sobiva tegija, kes meie teksti sobivas mõõdus kalkale trükiks ning mis hiljem saaks kutse vahele panna. Siis jääks endil igasugune ise trükkimine või käsitsi kirjutamine ja paberi lõikamine ära. Ühe sisulehe hinnaks kujuneb 0,70-1,00€/tk. Kui trükkimine töösse läheb siis on hea kui saame ka ise tööteostaja juures koha peal käia ning näidise üle vaadata, seda meile ka lubati. Peale esimese näidise ülevaatamist saame juba otsustada, mida ja kas muuta.

Seetõttu sai valitud ka Tartus tegutsev ettevõtte, kodule lähemal, et asjaajamine oleks lihtsam ning ei peaks suhtlema ainult telefoni või maili teel. Kuid ennekõike, et saaksime esimest näidist näha või vaatama minna peab meil olemas olema ka kutse kuhu see trükitud sisuleht panna. Nende jaoks on oluline näha ka kutset ennast enne kui hakkavad sisulehe kujunduse või kirjastiili peale mõtlema. Kutse kujundusest lähtuvalt teevad nad meile ka sisulehe kujunduse. Peame kiiresti esimese pulmakutse näidise valmis tegema, et jõuda selgusele, kas siiski teeme pulmakutsed ise ja tellime trükiteenuse või siiski mitte ja teeme tellimuse väljavalitud kutsetele.