Mööda on saamas ka ajad, kus pulmade korraldamine oli noorpaari endi mure, kui just ämmad, äiad või parimad sõbrad appi ei tulnud. Siis pistis peigmees hommikul paki sajalisi põuetasku ning tegeles kogu pulmapidu hoolikalt raamatupidamisega - maksis autojuhile, söökla juhatajale, kokale, pulmavanemale, pillimeestele, koristajale jne. Pruut kontrollis kas peigmees ikka õigesti arveldab, hoidis silma peal pulmavanemal, et see "üle ei pingutaks" ning luges peo lõpus kokku, mitu ühesugust röstrit, triikrauda ja lauatelefoni neile kingiti.

Uus aastatuhat tõi viimaks meie maalegi aja, kus kõik oma pulmapeoga seonduvad probleemid võib jätta elukutseliste pulmakorraldajate hooleks. Pulmaagentuuri ülesanne on hoida ennast kursis kõikide teenuste ja toodetega, mida abielluval noorpaaril vaja võiks minna. Pakkuda fantaasiarikkaid valikuvõimalusi ja minimaalset ajakulu elu suursündmuse korraldamisel. Samuti saab agentuurist alati uusi ideid ja teadmisi: mis parajasti moes on; millistest kommetest kinni pidada ja millistest mitte; mida uut ja huvitavat on pulmaliste jaoks laias maailmas väljamõeldud.

Pulmaagentuur aitab leida koha, kus pidada pidu, mõnusa pulmaisa, moosekandid nii lõbusaks tantsuks kui ka soliidsele vastuvõtule, unustamatu liikumisvahendi, fotostuudio, fotograafi ja videomehe, kes kogu sündmuse üles võtab, kutsed, tänukaardid, pruudikimbud, kaunistused kirikusse, peokohta ja autole, toitlustuse koos tordi, vahuveini jne. Pruudile ja peigmehele pulmarõivad, sõrmused koos graveeringuga, soengud ja jumestuse. Noorpaari külalistele leiame peole sõiduks bussi, ööbimise ja pulmalaulikud, et pidu igati vägev tuleks. Soovi korral võime peole tuua veel esinejaid (tsirkuseartiste, tuntud lauljai, kõhutantsijaid jne.). Korraldame ka ilutulestiku ja saadame noorpaari pulmareisile.




Rääkides trendidest:

  • Autod - kui veel mõned aastad tagasi võis uhkust tunda läbi kümne sõbra välja aetud uuest BMW'st või Mercedes'est, siis tänapäeval valitakse põhiliselt kahe stiili vahel. Kas luksuslik limusiin või unikaalne oldmobile (viimast järjest rohkem!). Ei ole ka enam harv juhus, kui pulmarongi ees sõidab tõld hobustega või hoopis lähenetakse pulmamajale mööda merd vesijalgrataste, jahtide või väikese kaunistatud parvlaevaga.

    Ekstremistidel on veel võimalus valida õhulend langevarjuga, mis eeldab küll eelnevat lühiajalist koolitust.

  • Peokohad - järjest rohkem soovitakse sõita linnast välja kaunisse loodusesse, kus paiknevad moodsalt restaureeritud mõisad. Cateringi firmade kõrge tase teeb pulmapeo võimalikuks ka kõige mahajäetumal metsalagendikul, kui ka üksikul elaniketa saarel. Kõike annab organiseerida täpselt nii nagu noorpaar seda oma unelmates ette kujutab. Linnades eelistatakse ajaloolise minevikuga saale ja ka kaasaegseid uhkeid restorane.

  • Pulmavanem - üha sagedamini oodatakse pulmavanemalt esinduslikku ja intelligentset juhtimisoskust ja inimeste "käivitamise" võimet , mitte aga sügavaid teadmisi vanadest pulmakommetest, nende demonstreerimist ning samuti mitte kolhoosi aegseid soolo esinemisi (a'la Kärna Ärni jms.). Eriti hinnas on võõrkeeli rääkivad pulmaisad, kuna segaabielusid sõlmitakse järjest rohkem.

  • Kaunistamine, dekoreerimine - kui varasematel aegadel söökla saalide kaunistamisega keegi eriti ei tegelenud (v.a. mõned lillevanikud, pärjad, kimbud), siis tänapäeval kasutatakse järjest rohkem spetsiaalsete kujundusfirmade teenuseid, kes suudavad ka kõige kõledama keldrisaali särama panna, kasutades erinevaid materjale (lilled, kunstlilled, paberehted, vigurõhupallid, karnevaliatribuutika jms.). Kunstniku eesmärgiks on siduda õied pruudi soengus, pruudikimp, kleidi värv, kutsete ja lauakaartide kaunistused, ruumikujundus, auto kaunistused, lilleseaded laudadel, martsipanikujukesed tordil jne. jne. üheks tervikuks, tuues esile teatud põhielemendi (stiili), milleks võib olla pruudi lemmik lill või noorpaari lemmik värv, vms.

    Lõpetuseks mõned uued ideed, mis järjest rohkem rakendamist leiavad:

  • Lillearve ja kingiinfo - kutsel tuuakse välja kingiinfo ja lillearve telefon (pulmaagentuuri telefon), kust kõik pulmakülalised saavad informatsiooni kingituste nimekirja koht, mille noorpaar on eelnevalt koostanud ja samuti antakse neile ka pruudi või peigmehe panga arveldusarve number, kuhu tuleb kanda raha, mis oli arvestatud lillede ostmiseks. Selle "lilleraha" eest saab noorpaar tellida lilleseadjalt kõik lilleseaded ja -kaunistused, mis kõik on ühte stiili ning seonduvad peo omapäraga. Jäävad ära sellised mured nagu lilledesse uppuv lilleneiu, kelle sülle kaugeltki kõik lilled ära ei mahu ning kelle armas välimus ei haaku kuidagi õitehunnikuga, mida ta meeleheitel hoiab. Pärast registreerimist või laulatust rändavad lilled tihti kellegi auto pagasiruumi, kuhu nad ka mõnikord unustatakse. Edasi aga tuuakse peosaali, kus jälle ei jätku vaase. Nii et mõelgem ja olgem avatud uutele ideedele.