• Abielu tseremooniakohaks pole täna ainult Perekonnaseisuosakond

Tänasel päeval on palju erinevaid võimalusi oma abielu registreerimiseks.

Esimese asjana ei pea kohe tormama Perekonnaseisuameti ukse taha, vaid peate omavahel läbi arutama, missugust tseremooniavormi te soovite:

1. Kiriklikku laulatus.

2. Perekonnaseisuametis registreerimis.

3. Pidulikku tseremooniat peokohas.

4. Notari juures sõlmitud abielu.

Kui see teema on selgeks vaieldud või räägitud, siis tulebki kas tulla pulmakorraldaja vastuvõtule, kes aitab kõike õiges järjekorras teha või siis ise vastavalt soovile vastavat ametit külastada. Kui alustada valest otsast, siis hiljem enam midagi muuta ei saa.

Pidulikku tseremooniat Harjumaal ja väljaspool Harjumaad teostab ka Tallinna Perekonnaseisuamet. 

Avaldusi saab esitada Perekonnaseisuametitele kolm kuud enne pulmi. Kui aga stardite kogu korraldusepoolega juba talvel ja peate üles laduma pulmapeo vundamendi — broneerima peokoha, pulmavanema, ansambli, cateringi, siis on vaja teada, kes viib läbi tseremoonia. Kui annate avaldused sisse kolm kuud enne pulmi, s.t. kui juulis on pulmad, siis avalduse peate esitama aprillis. Aprillis, kui teil on teada pulma kellaaeg ja te soovite tseremooniameistrit peokohta, siis enamasti on neil kõik ajad juba talvel broneeritud.

Näiteks Tallinna Perekonnaseisuameti tseremooniameistrid käivad ka väljaspool oma ruume pidulikke abielu registreerimisi tegemas, aga kõikides maakondades see nii ei ole.

NB! 12.04 toimub Tallinna Perekonnaseisuametis TEEMAPÄEV, kus erandina vaid sel laupäeval võetakse noorpaaridelt avaldusi vastu kuumaks 12.07 suvekuupäevaks!

  • Sel suvel on väga trendikas tikandina noorpaari nimemonogramm pruutkimbu hoidmiskoha ümber

Pulmapäeval kaunistab peigmeest tema kaunis pruut ja pruuti kaunistab tema kallima kingitud pruudikimp.

Pruudikimp on üks esimesi, kõige tähtsamaid ja nähtavamaid pulmapäeva sümboleid ja seepärast peab kimp olema hästi läbimõeldud.

Pruudikimp annab edasi mõrsja individuaalsust ja tore, kui kimp on stiililiselt selliselt kujundatud, et ta sobib nii pruudi, riietuse, pulmavärvi kui üldstiiliga.

Suureks abimeheks enne pruudikimbu tellimist, on endale selgeks teha kindlad alljärgnevad punktid:

  • Pruudi lemmiklill.

  • Pruudi lemmikvärv.

  • Pruudi kleidivärv, kleidil olevad detailid.

  • Pruudikleidi stiil (kui kleit on liibuv, sobib ümar kimp, kui kleidiosa on kahar, sobib langev kimp, mis ühtlasi vajadusel salendab pruuti.

  • Lilleõied soengusse või loorile.

Visuaalselt võiks pruudikimp olla kitsam kui pruudi puusad.

Viimaste suvede pruudid soovivad nüüd üha sagedamini ka vartega lillekimpu, mitte oasise sisse tehtud mikrofonseadet.

Pruudikimp peab pulmapäeval väga pikalt kestma ja kauemini peab vastu mikrofoni märja oasise sisse tehtud pruudikimp.Kuumal suvepäeval on vartega kimp väga kerge närbuma.

Uhke pruutkleit eeldab luksuslikumat kimpu ja lihtsa linase kleidi juurde sobivad väga hästi meie rahvuslilled rukkililled või saialilled ja ka värvilised hiireherned.

Pruudikimbu paelale, mis on seotud pruudikimbu või mikrofoni ümber, on uudsena tikitud pruutpaari nimemonogramm, mis koosneb kahest põimunud noorpaari eesnime esitähest.Tikand võib olla pulmavärvi niidiga tikitud.

Noorpaari nimemonogramm tikandina on väga moes Ameerikas ja sealt tulnud eestlased, kes soovivad Eestis abielluda, küsivad kohe nimemonogrammide erinevaid võimalusi.

  • Ära viska peigmehe kingitud pruudikimpu ära — parem säilita see aastakümneteks !

Pruudikimpu, kuhu on pulmapäeval akumuleeritud suur kogus positiivseid emotsioone, saab nüüd edukalt säilitada kauni pildiraami sees pikki aastaid koos peigmehe ülikonnakaunistuse ning noorpaari nimemonogrammi ja pulmakuupäevaga.

Uus tehnoloogia, mille esmased kasutuselevõtjad olid ameeriklased, lubab, et pruudikimp säilib oma algsel kujul 30.aastat.

Siin tulevad nüüd mängu lillede kuivatamiseks erigeelid, mida Eestist osta ei saa, ning ka eritehnoloogia. Uudse tehnoloogia põhimõte seisneb selles, et lilledest võetaks välja vesi, ent vorm ja värv jäävad alles. Pruudikimp tuleb kuivatusse tuua vähemalt järgmisel või ülejärgmisel päeval. Siis on lilled veel värsked. Juba veidi närbuma hakanud kimpu värskemaks teha ei saa, vaid see säilib sellisena, nagu ta meistri kätte toodi.

Pruudikimbu säilitamise koguteenus maksab 280 € — 350 € .

Tõsi, see teenus pole odav, aga materjalid, millede abil töö valmib, on kulukad ja tegu pole ka igapäevakaubaga vaid terveks eluks säiliva imeilusa mälestusega!

  • Kas tead, et saad oma pulmafotodest teha ainulaadse ja kvaliteetse fotoraamatu?

Pulmaelamusi tahaks edasi anda järgmistele põlvkondadele ning jagada seda sõprade ja sugulastega.

Pulma fotoraamat on parim viis hoida peo võluhetki. See on tänapäeva noorte valik, kes soovivad saada traditsioonilise fotoalbumi asemel midagi erilist, unikaalset ja ainulaadset.

www.photoboutique.ee pulma fotoraamat on revolutsiooniline uue põlvkonna fotoalbum, mille autor / disainer loob hämmastava visuaalse teose Teie tähtpäeva fotodest.

See on päris raamat, mis ei ole tavalise fotoalbumi moodi. Raamat on loodud kasutades kõige kaasaegsemaid tehnoloogiaid, mis võimaldavad teha kujunduse originaalseks ja ebatavaliseks. Sellise fotoraamatu vormistamine on unikaalne ja seda teostab professionaalne disainer iga raamatu jaoks eraldi.

Pulma fotoraamat kestab palju kauem kui tavaline fotoalbum, virn pilte või faile arvutis, kuna raamatu valmistamisel kasutatakse kvaliteetseid materjale: Pulmaraamatu kaas on valmistatud tugevast, kuid pehmest nahast, raamatu sees olevad leheküljed / fotod on siidipaberist, mis on vastupidavad pleekimisele ja hõõrdele.

  • Kas teadsid, et pulmaküünlal on pulmas kindel roll?

Kaunilt dekoreeritud ja pruutpaari nimede ning pulmakuupäevaga pulmaküünlal on pulmas kanda kindel roll. Külalised koonduvad ühtsesse ringi, kus küünal antakse käest-kätte ning iga külaline saab kas verbaalselt või mõtetes soovida noorpaarile häid ja ilusaid soove pikaks kooseluks.See hetk on pulmas väga harras ja südamesoe. Pulmaküünla süütamine pulmas esmakordselt on imeilus traditsioon, millele järgneb hilisem traditsioon- noorpaar süütab küünla igal pulma aastapäeval!

Pulmaküünal jääb ilusaks mälestuseks noorpaarile nende kõige tähtsamast päevast.

Pulmaküünla olemust on väga kenasti lahtimõtestanud meie üks hinnatumaid pulmavanemaid Martin Liivet:”Pulmaküünla süütamisel sünnib uus perekond, sünnib uus kodu… Pulmaküünla traditsiooni-rituaali juures on tähtis TULI, mis on sümboliks kodusoojusele, armastusele ja turvalisusel.”

Tuli on ka nagu majakas, mis tuletab meelde kuspool on kodu, kuhu poole hoida ja kus alati ootab soojus, armastus ning perekond — see sõnum on rohkem meestele, kes ikka rändavama, otsivama vaimuga. Uskuge — kõik mehed tahavad, et kuskil neid oodatakse, kuskil on kodu, armastav naine ja perekond. Soovitan pruutidel ka siis pulmaküünlas tuli läita, kui mees kaugemal ära, reisil jne. Uskuge, ta tunneb tule kutsumist!

12.04 on Tallinna Perekonnaseisuameti TEEMAPÄEV. Kell 09.00-19.00 on uksed avatud ja sel päeval saab tutvuda maja endaga, tseremooniasaalidega, saab õpetust, kuidas hoida käes pruudikimpu, pulmakorralduslikku nõu annavad pulmadega seotud firmad ning samuti saab abi Õnnepalees osutatavate teenuste kohta nagu nime vahetus, lapsele nime panemine jpm.

Tiia Tambergi nõuandeid leiad rohkem meie pulmakorraldaja blogist!