Katoliikliku ja protestantliku traditsiooni kohaselt kantakse abielusõrmust vasaku käe neljandas sõrmes, õigeuskliku traditsiooni kohaselt aga parema käe neljandas sõrmes.

Abielusõrmuste kandmist neljandas sõrmes ehk Nimeta Matsis seostatakse iidse usuga, et eriline soon jookseb sellest otse südamesse.

Abielusõrmusele eelneb aga kihlasõrmus.

Missugused on tänapäeva nõuded kihlasõrmusele ?

Kõige levinum kihlasõrmus on ikka teemantiga ja kui suurega, see oleneb rahakoti suurusest. Teemantiga kihlasõrmus kui kõige tugevama kiviga sõrmus on vastupidava ja särava armastuse sümboliks. Kui kihlasõrmus jääb pruudil hiljem abielusõrmuse juurde, mida ta igapäevaselt kannab, siis on tore, kui need sõrmused saavad olema ühesuguse joone ja stiiliga. Erineva stiiliga sõrmuseid võiks kanda erinevas käes. Lõpliku valiku teeb ikkagi iga noorpaar selles suhtes ise.

Tänases Eestis on palju laialdase sõrmustevalikuga kullapoode, kust saab lihtsa vaevaga endale meeldiva sõrmuse osta vastavalt eelarvele .Aga uuenduslikus korras on nüüd võimalik kodus arvuti taga spetsiaalse programmi abil disainida abielusõrmuseid. Erinevaid võimalusi on miljoneid, mille vahel valida.

Abielusõrmuste valimine on emotsionaalne tegevus, mis ei saa olla  kiirustades tehtud ost, vaid üks osa abielu traditsioonist. Abielupaar saab koos disainida endale midagi erilist ja isikupärast tüüpilistest abielusõrmustest. Kindlasti ei soovita kiirustada sellise tähtsa ostuga, sest sõrmused jäävad eluks ajaks ja peavad olema igapäevaselt kandes mugavad. Kuna sõrmused tehakse spetsiaalselt teile, siis tasub varuda aega kuni 4 nädalat olenevalt tootjast.

„Sõrmuste disainer” on programm, kus saate kujundada endale just sellised sõrmused, nagu soovite. See on oma lihtsuse ja funktsioonide rohkuse poolest kasutajasõbralik. Näete kohe, kas teie looming mahub ka teie eelarvesse. Iga kujunduselement kajastub koheselt hinnatablool.

Missugused sõrmused on tänapäeval moes ja missuguseid tellitakse  kõige enam?

Levinuim sõrmuste materjal on ikkagi kuld, aga tõusvad trendid on plaatina, pallaadium, titaanium, hõbe ja teras. Väga populaarne on erinevat värvi kulla ja metallide omavahel kokku sobitamine. Klassikaliste abielusõrmuste pooldajad on kogu aeg olemas olnud ja see kehtib ka tänasel päeval.

Viimastel aastatel on eelistatuimad olnud siiski individuaalsed tellimused, kus noorpaarile valmistatakse nende soovide kohaselt ainulaadsed sõrmused.

See on üldteada tõde, et ehteid tuleb hooldada, aga kuidas siis täpsemalt ?

Juveliirid soovitavad ehteid puhastada vähemalt kord kuus. Mis on väga lihtne toiming ja võtab aega mõned minutid, kui ostate näiteks town talk ehete puhastuvahendid. Kui kanname sõrmuseid ja ehteid igapäevaselt, siis koju tulles, tuleks need ikka ilusasti ära võtta, et nad ei puutuks kokku kangete kodukeemia toodetega, käte-ja muude kreemidega, mis võivad kahjustada ehteid.

 Abielusõrmuste uuendamine

Pikalt abielus olnud inimesed, kes abiellusid 70-80ndatel , on täna sõrmes sel ajal moes olnud abielusõrmused, mis on sellele ajale kohaselt kas väga kitsad või siis ülilaiad ja tänaseks juba oma sära kaotanud, kriimustunud ning metall tuhmunud. Juveliirid soovitavad soojalt, et nagu ka abielutõotusi ju uuendatakse teatud aja möödudes, nii võib vabalt ka sõrmuseid kaasajastada. Kui koju on kogunenud palju selliseid kuldehteid, mida enam ei kanta, siis osad kullapoed ostavad  need tagasi ja nii saab sõrmuseid uuendada vähese kuluga. Plusspoolena on siis aga mõlemal abikaasal uued säravad abielusõrmused sõrmes — justkui uus abielu algus!