Sünnipäeva- või juubelipeod algavad tavaliselt kell 19.00 ja lõpevad oma loomuliku lõpu ja erinevate kellaaegadega. Pulmapeol on aga enne pidu juures veel üks eriti ilus segment ja see on kahe inimese armastuse kroonimise talitus ehk siis kas abielu tseremoonia või kiriklik laulatus ja seega on pidulik alguspunkt pealelõunasel ajal.

Vanal eesti ajal kestis pulm külades kolm päeva ja see oli kindel traditsioon, mida järgiti püüdlikult. Ka tänapäeval võib leida rahvaid, kus pidustustel osalebki terve küla ja see pulm võib vabalt kesta terve nädala.

Euroopas on pulmapeo kestvus siiski üks päev, aga noorpaar võib kutsuda külalised peale pulmapäeva järelpeole näiteks maakodusse sugulaste ja sõprade lähiringi. See pidu on tavaliselt siis juba ilma kommete järgmiseta ja vabama olemisega.

Pulmakorralduse vaatenurgast on parim tseremoonia või laulatuse alguse aeg alates 15.00 päeval, millele eelneb kahetunnine noorpaari fotosessioon ja millele järgneb erinevate tegevustega pulmarong või kui tseremoonia on peokohas, siis õnnitlused ja šampusering.

Sellise tegevuskava puhul on sel juhul peo algusajaks umbes 18.00.

Ka noorpaari seisukohast on selline ajakava väga õnnestunud, sest tuleb arvestada ka seda, et selle päeva sisse peab mahtuma erakordselt palju tegevusi ja küllaltki täpse ajagraafiku alusel. Näiteks kulub pruudil juuksuris ja meikari juures ca 3 tundi ning ka peigmees saab kerge meigi, et ilupiltidel oleks noorpaaril ühtlane jume ja see teeb juba ajalises plaanis kokku 3,5 tundi. Kõigele sellele kas eelneb või järgneb autokaunistus, pruudikimp ja peigmehe kuueseade ning peale seda kohe fotosessioon.

Kui alustada tseremooniaga veelgi varem, siis jääb noorpaari uneaeg väga napiks ja nad ei jõua keskööl enam selliselt särada nagu seda üks täiuslik pulmapäev nõuab.

Pulmapeol on erinevaid segmente, mis tavapäraselt kuuluvad pulmapeo hulka, aga on ikkagi suuresti noorpaari enda valikute alusel tehtud ja need on: kurepesa külastamine, südamete lukku panemine, murekivi uputamine, külaliste omavaheline tutvustamine, erinevad mängud, ametite määramine, pruudipärja või viskekimbu traditsioon. Kui alustada tseremooniaga pärastlõunal, jõuab kenasti kõik ilusad hetked piisava ajavaruga läbi teha ja tavapäraselt on keskmine pidu lõpukorral juba järgmise päeva teisel hommikutunnil.

Pidu võib lõppeda oma loomuliku lõpuga ja siis, kui külaliste ramm on raugenud, aga võib lõppeda ka hoopis toredamalt, et näiteks kell 01.00 sõidab pulmamaja ette pulmaauto ja viib noorpaari mesinädalatele. Sel juhul saadavad külalised pulmavanema juhtimisel noorpaari soojade sõnadega teele ja pidu võib jätkuda veel umbes tunnikese. Sel juhul on pidu konkreetse alguse ja lõpuga ega jää lõputult lohisema, vaid ilus noorpaari teelesaatmine jääb ilusa mälestusena meelde nii noorpaarile endale kui ka kutsutud külalistele.

Kui noorpaar on otsustanud teha vastuvõtupulma, siis selle tavakestvus on ca 2-3 h, peale mida noorpaar sõidab mesinädalatele.

Kaasajal on pulmapeol kõik lubatud ja pidu saab parim siis, kui see on tehtud täpselt noorpaari olemuse, eluhoiakute või vaid neid iseloomustava stiili järgi.